Марианна Либерте/Marianne Liberte

Alexander Vasilyev & Marianne Liberte′′ Kişisel imza ′′ röportaj serisi.


Pandemi modayı çok etkiledi Alexander Vasiliev ‘ in tanıtılmaya ihtiyacı yok. Gazeteler ve dergiler onun gülümsemesi ve kalp delici gözlerin bakışları ile büyüyor. Yıllardır TV ekranlarından çıkmıyor ve ′′ Moda Cümlesi ′′ sayesinde bir sürü kadın öğretti. Onun doğal aristokratikliği ve harika hissi onu ′′ güzellik şövalyesi ′′ yapıyor.

Peki o bu konuda ne düşünüyor? Alexander Vasiliev ‘ e sormaya karar verdim ve o da benimle konuşmayı kabul etti.

Bu röportajın gazetecilik değil, sadece yazarlık, arkadaşça bir sohbet olmasını istedim. Pandemide bunu yapmak zor ama onun geleceğin modası hakkında fikirlerini almaya ve geçmiş hakkında konuşmaya çalıştım. Her zaman eğlenceli, memnun ve başkalarını eleştiriyor ama kalbinin derinliklerinde sanatçı babasının sahne arkasından izlediği ve Noel mucizelerine inanan aynı çocuk.

Alexander ‘ ın iradesi ona zorlu Sovyet döneminde başarıya ulaşma ve yenileme yıllarında başarıya ulaşma şansı verdi. Paris onu da etkiledi ve kazanan olarak geri döndü.Ve bildiğiniz gibi kazanan her şeyi alır. Farklı faaliyet alanları buldu, yaygarada kendini kaybetmedi ve büyük oldu, bu sözden korkmuyorum, ünlü moda tarihçisi, yazar, televizyon sunucusu, koleksiyoncu ve ilginç bir sohbetçi.

Marianne Liberte: Alexander, merhametli olduğun için sana teşekkür etmek istiyorum. Meşgulsün, özellikle doğum gününden önce. Yeni kitabın ′′ Moda Formülü ′′ nu yayınladığınız için tebrik ediyorum. Kendinize bu kadar mı hediye?

Alexander Vasilyev: ′′ Moda Formülü ′′ kitabının yayınlanması mutlu bir tesadüftür. Yazın sonunda kitap yazmayı bitirdiğimi düşünürsek, bu yılki çıkışına inanılmaz şans ve büyük doğum günü hediyesi diyebiliriz.


M. M. L.: Asla yaşını saklamıyorsun ve harika görünüyorsun. Kaç yaşında hissediyorsun?
Ah, evet. .: 62 yaşımda kendimi yeni 26. gibi hissediyorum


M. M. L.: Belki de tüm bunlar senin neşeli tavırlarındandır. Cömert ruhun ve iletişim arzunla beni şaşırttın. İnsanlara karşı nasıl bu kadar duyarlı ve duyarlı olabiliyorsun?
Ah, evet. İçimizde iyi olan her şeyin çocukluğumuzdan kalma olduğuna inanıyorum. Diğerlerine duyarlılık ve dikkat gibi özellikler de dahil. Benim için kültürlerin temel bileşimleridir.


M. M. L.: Çocukluktan geliyorsa ebeveynlerin etkisi mi?
Ah, evet. .: Evet, ebeveynlerimden örnek aldım. Kaba ya da kibir yoktu çünkü ebeveynler en iyi ve en iyi rol modeldi.


M. M. L.: Ebeveynler kutsaldır, ancak dünya görüşünüzde Moskova ‘ nın soylu toplumunun da büyük etkisi var. Bir buluşma senin için kader mi oldu?
Ah, evet. .: Şu anda yaşadığım yılların yüksekliğinden, kaderimi kimin gerçekten değiştirdiğini düşünüyorum, şunu söyleyebilirim: Buluşma beni Paris ‘ e getiren Masha Lavrova-Poinder.



M. M. L.: SSCB ‘den Paris’ e mi?
Ah, evet. Evet.: ′′ Gitmeliyiz ′′ dedi ve ben de onu dinledim. Diğer bir kişi dansçı ve koreograf Valery Panov, bale için çalışmam gerektiğini söyleyen. Bu insanlara minnettarım. Onların etkisi olmadan benim kaderim nasıl olurdu bilmiyorum.


M. M. L.: Sana züppe diyorlar, bu her insanın kabullenmeye hazır olmadığını gösteriyor?
Ah, evet. Bilemiyorum. Ama tabii ki hiçbir insanla masada oturmayacağım, bu kesin.


M. M. L.: Belki de herkes senden çok korkuyordur. Ünlü eleştirileriniz, fikirleriniz, düşünceleriniz, replikleriniz, dehşet verici bir güç. Alexander Vasiliev neden korkuyor?
Ah, evet. Sanırım tek bir şey var: Planı gerçekleştirmek için zaman yok.


M. M. L.: Sanırım Noel ve Noel için dilek dilemeliyim ki gerçekleşsin. Bu kış tatillerinde hangi derneklere neden oluyor?
Ah, evet. Gizemli ve gizemli.


M. M. L.: Peki ya mutluluk?
Ah, evet. Belki de.:


M. M. L.: Mutluluğun halini hissettiğinde ne yaparsın?
Ah, evet. .: Onu tam göğüsle içime çekiyorum ve onunla içiyorum.


M. M. L.: Senin görüntün çok gizemli. Peki çözebileceğin en büyük gizem nedir?
Ah, evet. Tüm kadınlar doğal sarışın değildir.

M. M. L.: Güldürdüm. Beklenmedik!
Ah, evet. Mutluyum.

M. M. L.: Bu röportaj için hazırlanırken bana dikkat et ve ′′ Aile Değerleri ′′ kitabını okumamı tavsiye et. Peki hayatınız boyunca en değerli değerler nelerdir?
Ah, evet. Tarihi ve aile.


M. M. L.: Hadi ilham perileri konuşalım. Hitchcock ‘un ilham perisi Grace Kelly’ di. Salvador Dali ‘ nin galası. Senin ilham perin olmayı kim hak ediyor?
Ah, evet. Şu anda ilham perim köpeğim Kedicik.


M. M. L.: Bir fotoğrafta spor ayakkabılarını fark ettim ama giysiler spor değildi. Yine de uyumsuz stilleri birleştirmek için yabancı değil misin?
Ah, evet. .: Fashion Cumle ‘ da bana verilen sadece bir çift ayakkabı var. Çok nadir giyiyorum, sadece fotoğraf çekimleri sırasında.


M. M. L.: Seninle röportajımız ′′ Rüyanın Eşiğinde ′′ kitabım için “. Sadece hayallerinin eşiğinde kalıp ona gelmemek için nasıl olur?
Ah, evet. İzmir ‘ de.: Çok çalışmalı ve fazla soru sormamaya çalışılmalı.


M. M. L.: Geleceğin modasını düşünüyor musun? Pandemi modayı etkileyebilir mi?
Ah, evet. İzmir ‘ de.: Pandemi zaten modayı çok etkiledi. Öncelikle pandemi sürecinde modaya ihtiyaç var mı diye soruldu. Kedinden başka kimse seni göremezken neden üstünü değiştirdin? Çevrimiçi çalışma, şu anda birçok kişinin kıyafetler hakkında ne düşündüğünü gösteriyor, çoğunlukla üst bileşen olarak. Bana göre elbise, tulumlar, kostümler ve bluzlar, kazaklar, kazaklar ve kazaklar ve sweatshirt satışlarının artması bunun ardından gelecektir.



M. M. L.: Anılarını okuduğumda, küçük yaşlarından beri sanatçıların etrafında olduğunu düşünüyorum. Bana onlardan bahset.
Ah, evet. .: İki yıl önce Elena Shubina ‘ nın editörlüğünde yayınlanan ′′ Aile Değerleri ′′ kitabında, çocukken etrafımdaki sanatçılar hakkında ayrıntılı bilgi veriyorum. Bunlar Anadolu Nikic ve Boris Preevzhensky, güzel çocuk sanatçısı Valentin Andriyeviç ve elbette babam, RSFCR Halk sanatçısı Alexander Pavlovich Vasilyev.



M. M. L.: Tarihçi V.O. Anahtar sanatçısı, ressamın imajına bakışından bahsediyor: ′′ İnsanın kim olduğunu hatırlatıyor “. Gardırobundaki üç şey sizce iyi bir insanın zevkini anlatıyor mu?
Ah, evet. .: Orantı, renk seçimi ve ölçüm duygusu.


M. M. L.: Evet haklısın A. S. Puşkin her zaman ′′ Lezzet ve ölçü en önemlisidir ′′ derdi. Hiç başka bir tarihte doğmaya ihtiyacın olduğu hissine kapıldın mı? Hangi çağda olmak isterdin?
Ah, evet. .: Soyum 12 yüzyıldan önce incelendiği için kendimi bu yüzyıllar boyunca yaşamış biri gibi hissediyorum. Derslerim, sergilerim ve tiyatro performanslarım sırasında farklı dönemlere kolaylıkla geçiyorum.



M. M. L.: Alexander, bu ilginç sohbet için teşekkürler!Ah, evet. .: Ve teşekkür ediyorum. Mutlu Noeller ve 2021 yeni yıl diliyorum!Röportajın kahramanı belgesi:Alexander Vasilyev bir sanat uzmanı, tarihçi, yazar, dekoratör, tasarımcı, televizyon sunucusu. 1958 yılında Moskova ‘ da doğdu, RSFCB ‘ nin ünlü sanatçısı Aleksandr Pavlovich Vasiliev ve dramatik oyuncu Tatiana İlyinikna Gulevich ‘ in ailesi.



Марианна Либерте/Marianne Liberte
www.kafiye.net