AZADE NOVRUZOVA

ŞUŞA AZERBAYCAN BAŞKENTİDİR


Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,

Şuşa şehrini Azerbaycan kültürünün başkenti ilan etti

05.01.2021


Şuşa şehrini Azerbaycan kültürünün başkenti ilan ediyorum. Şuşa şehri bunu hak ediyor. Sadece Azerbaycan ve bölgenin kültürel başkenti düşünülemez diye düşünüyorum.


AZERTAC ‘ın haberine göre Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Anar Kerimov’ u Kültür Bakanı olarak kabul ederken bunu söyledi.


Devletimizin başı, Şuşa ‘ nın restorasyonu ile ilgili çalışmaların çoktan başladığını belirterek, ′′ Tarihi anıtların incelemesi, ikamet fonunun denetimi, kesin hesaplaması, Şuşa şehrinin restorasyonuna başlamalıyız. Ama yine de vakit kaybetmeden ama aynı zamanda Şuşa ‘ nın ilk yüzü ve tarihi yüzü yeniden düzenlenmeli “.


Cumhurbaşkanı, Şuşa ‘ da bulunan camilerimizin tamir edilmesi ve yüzlerinin geri alınması gerektiğini kaydetti.′′


Ermeniler 60 ‘ den fazla camimizi yıktı. Ağdam camisinde domuz ve inek tuttular. Geçtiğimiz günlerde bazı Ermeni gazetecinin internette yayınladığı fotoğraf tüm Azerbaycan halkına bir kez daha tecavüz etti. O fotoğrafta Azerbaycan halkının celladı, Ermenistan eski Cumhurbaşkanı Koçaryan, işgal altındaki Ağdam şehrindeki camimizin önünde elleri ve soyguncuları ile durdu. Ve Ağdam camisinde hakaret içerikli yazılar ortaya çıkıyor. Bakın Ermenistan ‘ a kim liderlik yaptı, hangi cellat, hangi ahlak tutucu?! Şehri mahvettiler, camimize hakaret ettiler. Camimize inek ve domuz doldurup cami duvarlarına dinimiz ve insanımız hakkında hakaretler yazdılar. Camiye hakaret eden, camiye yaptığımız hakaretlerin fotoğrafını çeken ve söz yazan Koçaryalı. Eli kuyruğu Sarkisyan, yirmi yıl boyunca şehirlerimizi yıktılar. Savaşta şehirlerimiz yıkılmadı. Savaşta böyle şehirleri yıkmak imkansız. Savaştan sonra işgal döneminde tüm binaları ve tüm konut binalarını yıktılar. Onlar vandal, barbar. Ama yirmi yıldır Ermenistan ‘ a liderlik ediyorlar “, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev vurgu yaptı.


Hazırlayan Azade Novruzova
www.kafiye.net

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor
Haydar Aliyev
Görüntünün olası içeriği: dağ, gökyüzü, ağaç, açık hava ve doğa
ŞUŞA
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güvenlik Konseyini topladı -  Dünyadan Haberler
İlham Aliyev
Azerbaycan Cumhurbaşkanı

Hazırlayan Azade Novruzova
www.kafiye.net