Bir Papatya Yaprağı Kadar Beyaz Olsun Her Gününüz


Birçok yeni yıl akşamı hatırlıyorum umutlu bakışlarımıza, sarı akşamlarımıza taşıdığı bembeyaz kar taneleri gibi; yarınlarımıza yeni başlangıçlar, yeni dostluklar, yeni umutlar, yeni güzellikler…yağdıran.


Evet hatırlıyorum sevgisini, dileğini Filiz akın, Tarık Akan… portreli; gül, papatya, menekşe… veya şehir manzaralı bir kartpostalın arkasında: “Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar; sağlık, mutluluk ve esenlikler temenni ederim…” ifadeleriyle anlatan, o dönem; yolu dört gözle beklenen postacıların elinde müjdeye dönüşen yeni yıl kutlamalarını.


Teknolojinin o kadar gelişmediği dönemlerdeki o samimiyeti, içtenliği, yakınlığı ve sıcaklığı tekrar bulamazsak da; yine de daha kısa zamanda daha çok insanla iletişime geçtiğimiz sanal alemde ya da gerçek hayatta bir yılı daha dürerek geçmişe kaldırdık. Bu süre zarfında bazen iki dize şiirle, bazen bir tabloyla, bazen bir öyküyle…. eş dost ve arkadaşların yüreklerine bir nebze dokunmaya çalıştım. Ama asla ve asla ayrıştırıcı, kırıcı, hakaret içerikli veya siyasi bir içerik paylaşmadım. Bu süre zarfında sayfamda ekli olan kişilere saygıda asla kusur etmedim. Kendimce bayağı bulduğum kalp kırmaya değmez konular ve mevzular için birbiriyle ağza alınmayacak kelimelerle tartışan, küfreden, hakaret edenleri şaşkınlıkla izlesem de asla seviyesizliklere müdahil olmadım.


Geçen süre içerisinde gerek sanal ortamdaki paylaşımlarımda, beğeni ve yorumlarımda… gerekse gerçek hayatta farkında olmadan -varsa- kalbini kırdığım, üzdüğüm bütün dost, kardeş ve arkadaşlardan gönül rızası diliyorum.


Yeni yılın tüm dost ve arkadaşlara hayırlı bir yıl, hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda olmasını temenni ediyorum. Özellikle hak, hukuk, adalet, vicdan, merhamet; insana ve canlıya saygı gibi evrensel değerlerin insanların içine sindirebilecekleri, bu değerlerin üstün tutulacağı bir yılın özlemi ve hayali içinde kalmadan gerçekleşmesini diliyorum.

Herkesin içinden ne kadar güzel dilek, iyi niyet varsa gerçekleşmesi dileğimle. Herkese muuusmutlu ve boool paralı günler diliyorum. Saygı, sevgi ve selamlarımla kutlu olsun yeni yılınız, mutlu olsun yürekleriniz.



Saygım ve muhabbetimle…


Ergün Bilgi
www.kafiye.net