HAYATLA ÖLÜM ARASINDAKİ GÜZELLİKLER


Bir insan ilk doğduğu andan itibaren yaşama sıkı sıkı tutunur, bu o’nun doğasında vardır. Rabbimin onca vermiş olduğu sonsuz nimetler içinde yaşayıp gider. Zaman gelir mutlu olur zaman gelir kederli olur her anda her zaman da onca nimeti önüne seren Rabbini de unutmaz tabi ki de, O’na kulluk görevlerini de unutmaz unutamaz. İbadetle duayla süsler günlerini gecelerini, insan yaratılışında araştırmacı ve öğrenme hevesini de zamana yayarak, her anını bilgiye beceriye hayata adar kendini.


Zaman geçtikçe yaşlanmaya başlayan bedeni ve ruhuyla çalışkanlığı ve başarısıyla ömrü bitmeden daha çok şeyler yapmak ister. Zaman öyle değerlidir ki hiç boşa harcanmaya gelmez. Vatan Millet aşkına elinden gelenin en iyisini yapmak ister. Zorlanabilir yorulabilir ama insanoğlu pes etmez. Sabırlıdır azimlidir çalışkandır. Tarih çalışkan insanların araştıracağı en güzel sebeptir. Gelmişimiz geçmişimiz hep tarih içindedir. Tarihimizi bilmeden geleceğimize yön veremeyiz. Onca şeye kafa yorarken insan, bazen kendisini ihmal eder. Türlü hastalıklara ve çilelere düşer ama hep aklında yarım kalan işlerini ölmeden bitirebilmek ister. İşte yaratılış gerçeğimiz bizler faniyiz. Rabbimize her an muhtacız. Dualarla can bulur huzur buluruz O’nun verdiği güçle son anımıza kadarda çalışır çabalar başarıya giden yolu buluruz.


Öyle ağır sınavlardan geçeriz bazen kimimiz amansız bir hastalığa yakalanır kimimiz hayatın bin bir sıkıntısını çekeriz. Bazen aç, bazen susuz kalırız dünyanın dört bir yanında bu böyledir. Sabır her yaraya ilaçtır. Bu dünya çile yurdu olsa da ahirette mükafatı cennettir. Cennette Rabbimizin Cemalini görmektir. Ölüm bir Müslümana zor gelmez vakti gelince O güzeller güzeli Rabbimize emanettir. İnsanı Rabbine yönelten dua bütün insanlığa edilendir. Onca sıkıntının içinde derdin içinde dilimizden Rabbimizi düşürmeyiz çünkü O merhametlilerin en merhametlisidir. Şükürler olsun Rabbimize


NİGAR AĞIR 03/06/2019 KAYSERİ/BÜNYAN
www.kafiye.net