AZERBAYCAN HALKI


Azerbaycan halkı her zaman barışı seven , barışcıl halktır.Tüm tarihlerden bakarsanız göreceksiniz ki Azerbaycan halkının hiç bir zaman hiç kimsenin bir karış toprağında gözü olmayıp. Çok misafir sever halk olduğu için hal hazırda toprağında çeşitli milletler yaşıyor ve her milletin de kültürüne saygılı davranıyor. Ama bir millet var ki ermeni milleti.

Dünya onların nasıl bir millet olduğunu iyi biliyor . Ermeniler Azerbaycanın İrevan Şeherinde meskunlaşmağa başladıltan sonra yavaş yavaş civar şehirleri de ermenileştirdiler bizim Zengezur, Göyce mahalı ve başka civar şehirleri. Kendilerine ermeni devleti kurdular. Bizim İrevan şeherimizin ismini değişerek Erevan koydular ve başkentleri yaptılar. Diller illetimizin isimlerini de değişerek Stapanakert, Meğri ve başka isimlerle değiştirdiler. Daha sonra 1987 ci ilden başlayan Sovetlerin dağılmasıyla Ermeniler yine Azerbaycan topraklarına saldırdılar.

Hiç unutulmayacak. Karabağımızı işğal ettiler ve nasıl bir vahşet yaptıklarını bütün dünya biliyor XOCALI ve civar il ve ilçelerde köylerde akıllara sığmayacak akılların alamayacğı maksimum işgencelerle çoluk çocuk hamile yaşlı demeden vahşicesine katlettiler. Daha sonra Ateşkes imzalansa da ermeniler hiç bir zaman ateşkese riyaet etmemiştir her seferdinde silahsız halkımıza yönelerek maksimum silah kullanmış suçsuz halkı katletmiştir.

2020 eylül ayının sabahı saat 06-00 gibi ermeniler halkı ateşe tutmuş roket atmışdır sonucunda çoluk çocuk ve aileler ölmüşdür. Milli ordumuzun Eks hucumu başlamıştır 30 yıla yakındır Qarabağımız ermeni işğali altında kalan bir millet olarak geri almağımıza hakkımız vardır. 27 eylülden başlayan savaş 13 gün sürmüş daha sonra insani ateşkese gidilmiştir. Ama Azerbaycan kanunlara saygılı davrandığı halde ermeniler ateşkesi umursamadan Azerbaycanın Bir kaç bolgesine Ve 2 ci büyük ili Gence ye masum halkımıza Roket saldırıları düzenlemiştir Hal hazırda 40 dan çok ölumuz 200 den çok yaralılarımız var. Ermeni bu savaşı kaybedeceğini anlayıp kiliselerini bombalamış çamuru da Azerbaycana atmışlar Ermeniler her zaman yalancıdırlar.

Azerbaycan ordusu asla ve asla sivillere ateş açmamış ve asla açmaz da çünki bizim insanlarımız vicdansız katil değiller. Peki dünya ermeni vahşetini neden görmezden geliyor neden susuyorlar??


Zeyneb Nahçıvanlı.
www.kafiye.net