HAYAT MUTLU OLMAK İÇİN


“ Hayat mutlu olmamak için çok kısa” dedi Agapi. Eros ise “ben sensiz bir hiçim “ dedi en tutkulu tavrıyla. Hayatı yalnız yaşamanın anlamsızlığı üzerine söyleştiler. Aşk bizler içindi. Seven kalpler içindi. Yeşil gözlere bakıp seni seviyorum demekti.

Agapi devam etti aşkını anlatmaya… onu gördüğünde gözlerin buğulanır, etrafı göremez olursun. İçinde kelebekler uçuşur, midene kramplar girer. Güneş her zamankinden daha parlak olur. Güneşe bakar aşkını görürsün. Kır çiçekleri güllerin olur. Soğuk sularda yüzersin umarsız. Onu görmek, hep görmek istersin. Yemez içmez olursun. Uçan martılar dostun olur, aşkını anlatırsın. Onlarla yarenlik edersin. Ah Agapi…

Eros başladı anlatmaya… aşk tutkuların en güzelidir. Gece ile gündüz gibi sevdiğin olmadan yaşayamazsın. Ona sarılmadan uyuyamazsın. Her an yanında olursun. Aşkı sevmektir. Aşkın kendisine aşık olmaktır. Gözlerinin içine bakıp deryayı görmektir. Onsuz bir dakika bile geçirmemektir aşk. Her an yanında, düşüncelerinde ve hayallerindedir. Dokunmaktır. Hissetmektir. Susamaktır. Yaşamaktır doya doya. Eros seni seviyorum …

Güneş her zamankinden daha parlaktı. Gökyüzünün mavisi denize vurmuş, deniz pırıl pırıldı. Gündüz yakamozları  gözleri kamaştırıyordu. Teknemiz limandan hareket edeli bir saat olmuştu. Onur’un ağzını bıçak açmıyordu. Sadece yanımda oturmuş, bana sarılıyor ve gözlerimin içine bakıyordu. Ben de onun gözlerinin içine bakıyordum. Ne kadar böyle bakıştık hatırlamıyorum.  Dudaklarından şu mısralar dökülmeye başladı:

Denizin mavisi
Saçlarının dalgası
Şu uçan martılar
Eşlik ediyor bize
Dinle bak ne diyor rüzgar
Onur seni seviyor…

Bir martı üzerimizden hızla geçiyor. Çok yakın olmalı ki kanat çırpışını duyuyorum. Gagasından tekneye bir şey düşüyor. Onur alıyor ve bana uzatıyor.  Benimle bir ömür boyu  yaşamaya var mısın, diye soruyor. Elbette, evet, diyorum.

Seninle bir ömür değil sonsuza kadar yaşarım.  Aşkım , canım, yeşil gözlü yarim.

Haftanın dörtlüğü:

Özgürlüğü kondurdum saçlarının teline
Rüzgarda savrulan sonbahar yapraklarına
Seni  fısıldadı rüzgar inceden inceye

Sevgilerin en güzelini anlattı sevdalılara…


Derya Akar Balcı
www.kafiye.net