Bayramın üçüncü günü derken!

Günaydın Sevgili dostlar. Kurban bayramın 3. günündeyiz. Yarın kurban bayramı bitiyor seneye nasip olursa yenisini kutlayacağız.

Dostlar şu TRT’nin haber spikerleri ne hayvanım. Bugün bayramın 3. Günü son gün diye söylüyor bir tanesi. Hem de defalarca son kurbanlar son gün diyor. Kalpli Kurban Bayramı 4 gündür ve 4. günün ikindi zamanına kadar kurban kesilir. Bu TRT haber spikerlerinin lütfen ama lütfen kontrol etsin. İnanın sen be ilgili bir haber verdiler gülmekten yerlere katıldım. Yangın ile kaza ile bir sürü haberlerde hep hata yapıyorlar. Üstelik bu bantları değişik zaman dilimi içerisinde hiç değiştirmeden tekrar yayına veriyorlar.

Eskiden TRT dediğin zaman haber programından tut dizisine eğlencesi ne kadar sözcükler seçilerek söyleniliyordu. Hata yapan sunucu spiker kesinlikle ceza yerdi. İsterse dikkat etmesinler, çoğu zaman maaşa zam işe son diyorlardı. TRT çok harika sunucular, çok harika program yapımcıları yetişiyordu. Şimdi ise TRT’nin diğer kanallardan pek farkı kalmadı. Bazı gecelerde ayakkabılarla içeride gezinmek, yatağa uzanmak doğal gösteriliyor. Ahlaksızliklarin işlendiği diziler hala gösterimde. Şiddetin ve kanın yanı sıra insan öldürmenin, yuva içerisinde yuva yıkmanın, kimin kimi kiminle aldattı belli olmayan diziler TRT de var özel kanallarda de var. Resmi nikah dışı evlilikler TRT de özel kanallarda da inan özendiriliyor. Ondan sonra da aile içi şiddet, aile içerisinde baskı, birbirini kıskanma sonucu bazen kadın bazen de erkek ölüme gidiyor.

Her neyse Sevgili dostlar sözü fazla uzatmayalım sadede gelelim. Bu bayram sabahı sizi fazla üzmeyeyim. TRT ve özel kanallar dili güzel kullanırsa, aile içi şiddet leri vermezlerse, toplumda infial yaratacak birtakım olumsuzlukları abartarak vermezlerse inanın bu sıkıntılar atlatılır. Allah sonumuzu hayır etsin ama gidişat iyi değil.

Saygı ve sevgilerimle hoşça kalın.

2 Ağustos 2020 Karabağlar


Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net