Şerefsiz şerefliden sadece katil olur!

Merhaba Sevgili dostlar. Hiç sevmediğim ama bütün yazanların da tekrardan başka bir şey yapmadığını görüyorum.bazı kişiler kes kopyala yapıp kendi düşüncesiymiş gibi paylaşımlarda bulunuyorlar. Yapılan paylaşımlara mı kızayım yoksa bu paylaşımlarda yapılan yanlış yorumlara mı kızayım?

Sadece ülkemizde değil bütün dünyada kadınlara karşı; kaba kuvvet kullanarak şiddet altında can veren kadınlarımız, acılar çeken kadınlarımız, bakıma ihtiyaç kalan kadınlarımız ne yazık ki gündemdeki yerini koruyor. Bugün bir haber dikkatimi çekti bir ülkede polis 200 kadını öldürmüş. Yanlış tek kişi 45 yıl boyunca hem de polis olduğu dönemlerde 20 yılda 200 kadını öldürmüş. Demek ki kadını ödemek sadece bizde değil.

Yazıma ” Şerefsiz şerefli katiller” dedim. Belki de bana bu konuda kızacaksınız. İnanın ben o kadar çok kızıyorum ki siz de bana kız verin ne diyelim. Katil olmak şerefsiz insanlara aittir. Şerefsiz katiller de kendilerini savunmak için hemen şereflerine başvururlar. Kadını öldürürken; aldatılmaktan, reddedilmekten, kendisini dinlemediğin den, çok dırdır ettiğinden bahsederek cinayeti işlediğini söyler. Cinayeti işleyen kişi, olaydan sonra sonra kaçar ve teslim olur. Cinayet işlemek kaçan katil, kendisine bir sürü sebepler arar plan kurar. Ne kadar acıdır ki cinayet işleyen bütün katiller Çok pişman olurlar. Keşke bu cinayeti istemeseydinder. Hakimin karşıma çıkınca be pişmanlığını söyler ve bir de cinayeti namus uğuruna olduğunu söyler. Üstelik cinayet işlerken şerefini için etmemek için olduğunu söyler.

Ben ne demiştim? Şerefsiz şerefli katiller! Kadın cinayetlerini incelediğimde bir kısmı karı koca anlaşmazlığından veya karı kocanın boşanma aşamasında işlenen cinayetlerde katiller cinayeti namusa ve şerefe vurgu yaparak işlediğine, namus belası olduğunu, namusunu temizlediğini, şerefli insanın şerefini temizlemek için bu arada katil olabileceğini söyler. Üstelik bu olaydan dolayı çok pişman olduğunu da söyler.

Bekar olan erkekler, hapishane kaçkınları, suç makineleri o kadar usta olmuşlar ki şerefsizliklerini namus şerefini kullanarak katil olduklarını söylerler. Ayakkabı değiştirir gibi sevgili değiştirirler, sevgilileri başkasına merhaba deyince bu şerefsizler katil olurlar. Neymiş şerefi ile alay etmiş, şerefini ayaklar altına almış. Evli kadınlarla bir olup kadının kocasını öldürmek, kadının önceki kocasından olan çocuğunu öldürmek ve sonrada beraber olduğu kadını öldürmeye çalışmak. Şerefsiz kişi başka kadınlara giderken şerefli oluyormuş da diğerleri şerefsiz oluyormuş. Hadi oradan sende, asıl şerefsiz, namussuz, ahlaksız, edepsiz kişi sensin! Bana hangi namustan bahsediyorsun? Bana hangi şereften bahsediyorsun? Bana hangi ahlaktan bahsediyorsun? Sen şerefli biri değilsin! Olsan olsan sen şerefsiz bir katilsin, şerefi ağzına alma! Sen kendini şerefli kabul eden şerefsiz bir katilsin! Bu nedenle sen şerefsiz şerefli olduğunu iddia eden gerçek şerefsizsin!

Sevgili dostlar kadınların öldürülmesi ile ilgili birçok sıkıntılar yaşanıyor. Dün mecliste kadın ölümlerinin tek sorumlusu hükümet gösteriliyor. Bunu söyleyen iki bayan milletvekili kendi patilerindeki milletvekillerinin biri eşine baskı uygulama, dövdüğü halde hastaneye götürmemekten, eşine kaba kuvvet şiddet uygulamaktan ihracı isteniyor. Diğer bir milletvekili ise 2 yıl önce seçimlerde evli ve üç çocuklu bayana zorla tecavüz edip, kişiyi 2 yıl önce tehdit etmiş, durum ortaya çıkınca partisinden istifa etti. Üzülerek söylüyorum ki, bizde bazı durumları halen siyasi amaçlı kullanan şerefsizler şerefli olduklarını iddia etmeye çalışıyor! Çok yazık doğrusu. Sanki öldüren kişi hükümetten, ölen kişi de hükümet karşıtı parti üyesiymiş gibi davranıyorlar. Yazıklar olsun böyle bakanlara? Bu tür bakanlar bana göre vatan hainidir! Cinayetin, insan öldürmenin asla partisi olmaz! Bunu iddia eden varsa kesinlikle ortalıkta provakasyon yapmak, halkı galeyana getirmek, halkı kışkırtmak ve halkın içerisinde huzursuzluk yaratmaktır.

Aslında Sevgili dostlar ister kadın ister erkek öldürürsün, katilleri mutlaka sorunlu ailelerin çocuklarından ya da psikolojik sorunu olan kişilerden oluşmaktadır. Ayrıca şu bir gerçek ki katiller idam edilse inanın bu kadar cinayet işlenmez. Bu cinayetlerin önüne geçmek için idam gelmeli. Bu ülkede idam olmadıkça ne cinayetler’in sonu gelir, ne adam kaçırmaların sonu gelir, tehditlerin sonu gelir, ne de şerefsiz şereflilerin işleyecek cinayetler’in sonu gelir.

Sevgili dostlar. Sevgililere yönelik bu cinayetlerin yüzde otuzu anne ve babanın çocuklarını yetiştirirken yaptıkları konuşmalar çok önemlidir. Baba; aslan oğlum yiğit oğlum, geleceğin can yakan kral olacak oğlum der. Annede; kocasından gördüğü eziyetlerin, ailesinden gördüğü eziyetlerin intikamını almak için oğluna veya kızını yetiştirirken oda her türlü olumsuzlukları söylemeye devam eder. Yani kısacası çocuklarımızı yetiştirirken katil olmalarına sebep olan ailelerimiz ne yazık ki hala bu tür konuşmalara devam ediyor.

Sevgili dostlar. Çocuğuna; ahlakı, vicdanı, namusu, utanmayı, inançlı olmayı, her şeyden önce insan olmayı öğretmen ailelerimiz çok az. Bu tür çocuk yetiştirmeyi başardığımız zaman katillerin de azalacağına inanıyorum. Gelin bir kampanyayla çocuklarımızın yetiştirilmesi konusuna ele alarak sesimizi yükseltelim. Bizler çocuklarımızı yetiştirirken onlara vicdanı, ahlaklı olmayı, namuslu olmayı, güvenilir, sözüne değer verilen çocuklar yetiştireceğiz diyelim, bu şekilde de haykıralım. Ne dersiniz? Geç kalmadan fidanlarımız a sahip çıkalım, işimize sahip çıkalım!

Sizleri bu yaz sıcağında fazla bunaltmadan sağlıklı ve bilinçli çocuklar yetiştirmeyi başaran dostlardan olmanızı diliyorum.

Saygılarımla Sevgili dostlar.

23.07.2020 Perşembe/Karabağlar

Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net