Kocatürk Koloji 6. Sınıf öğrencisiyim. 2007 yılında Ankara’da doğdum. Altı yıldır İzmir’de yaşıyorum. En büyük hayalim olan “ Futbolcu olmak yolunda”  yaşadıklarımı yazdım. Bir gün çok başarılı ve ünlü bir futbolcu olacağıma inanıyorum. Her şey inanmakla başlar.

Futbolcu Olma Yolunda

Futbol benim tutkum. Anneme göre doğuştan futbolcuyum. Annemin karnını tekmelediğimden bu güne 13 yıl geçti ve tek kelimeyle futbolla büyüyorum. Futbol benim tutkum. Hiç emeklemeden yürüdüğüm günlerle küçük plastik topun peşinden koşmaya başladığım günlerden bu güne …

Küçükken sevdiğim en sevdiğim oyuncak top, en sevdiğim oyun kaleye şut çekmekti. Bu gün mü? Bu gün çektiğim şutların hızına hiçbir kaleci yetişemiyor! Dediğim gibi ben doğuştan futbolcuyum, yetenekliyim ve bir çok kulüp antrenörlerine göre fiziğim futbol için mükemmel .  Aslında boyum  yaşıtlarıma göre uzun olduğu için antrenörler basket bola yönelmemi istediler ama benim tek ümidim futbol.

Tüm futbol takımları ve oyuncularının isimlerini ve hayatlarını, nerede doğduklarını,  hemen söyleyebilirim. Tüm topa vuruş tekniklerini  biliyorum.

Örneğin: Ayak üstü, ayak içi, plase, ayak dışı, aşırtma.

Çalım teknikleri.  Gökkuşağı… Herkesin yapamadığı verkaçlar, vuruşlar. Evet, yeteneklerim.

Ama neden mi, Türkiye’de futbolcu yetişmiyor. Bir çok klüp ve bir çok yetenekli    biz çocuk           oyuncular olduğu nerede? Türk takımlarında daha çok yolunu futboldan kurulu kocaman Türk takımı olmuyor bana göre. Bizim yeteneklerimizi  keşfedilmeli.  Yetenekli ve ışığı olan çocukların futbol aşkını öldürmeyin. İşte Türkiye’de yetenekler böyle azalıyor.

Ben futbola ilk önce Gaziemir Futbol Kulübünde başladım. Antrenörüm Ercan Serezli, fiziğimin mükemmel olduğunu söyledi.  Ama işte hepsi bu kadar. Yan yana  halı saha (Çim saha) ve kalabalık gruplar. Antrenörümün bizden çok küçüklerle ilgili, iki grup arası maçlar yapıyor. Her seferinde en az 3 golüm var. Zaman zaman rakip kulüplerle maçlar yapıyoruz. Zafer kazandığım Altay-Gaziemir FK maçında benim tek golümle beraberlik geldi. Bu kulüpten lisans aldım ve iki yıl boyunca toplam 128 gole imza attım.  İkinci kulübüm Göztepe oldu. Kulüp yöneticisi Göztepe’den ayrılıp Altay’a geçti. Şuan Altay formasıyla kulübe devam ediyorum.

Göztepe formasıyla 10 gole imza attım. Altaya geçince Lisansım yenilendi. Yeni kulübümde süper gollere devam.  Ben futbolcu olmakta kararlıyım. İleride ünlü bir futbolcu olmak istiyorum. Evet benim hayalim bir gün mutlaka gerçeğe dönüşecek.

Bu kulüpte 123 gole imza attım. Bunda iki ay önce Bornova Atatürk stadı yanında Kasımpaşa-Göztepe maçında Göztepe takımıyla seranomiye çıktım. Ünlü futbolcu Alpaslan  Öztürk ile sahaya çıkmak benim için gururdu. Tüm Göztepeli oyuncularla tanışma fırsatım oldu. Umarım bir gün aynı sahaya ünlü bir futbolcu olarak çıkarım, buna çok inanıyorum. Her şey inanmakla başlar. Bu sene temmuz ayında Menderes Belediyesi spor başkanından M14 liginde oynamak için teklif aldım. Umarım Menderes Belediyesinde bu yaz güzel gollerime devam ederim.

Bu sene ara tatilde Altay futbol kulübüyle geçirdiğim Kuşadası Turnuvası benim için güzel anılarla geçti.  Realigth Hotelde kampı tamamladık. Güzelçamlı Ada spor maçında 2 gol attım, sertifikamı aldım. Kamp dönüşü muhteşem gollere devam. ..

Bir gün ünlü futbolcu olup ülkemin adını duyurmak en büyük hayalim. Hayallerimin gerçeğe dönüşmesini diliyorum. Tüm hayaller inanmakla başlar ve çok çalışmakla yakalanır…
“Futbolcu olma yolunda”…


17/07/2020 – Cuma/Gaziemir

Ege Özcan
www.kafiye.net