ŞİİR  YÜZLÜME

Bir şiir yazdım sana

Mısralarında adını heceledim zamansız kelimelerde

Sırası yoktu sevgi sözlerimin, gelişigüzel dağılıvermişlerdi

Öylece…

Sıradan…

Rüzgarda uçuşan saçlarına takılmıştı mısralarım

Kokunu yazmışlardı nice zaman sonra anı kalmıştı birer birer

………………………………………………..

Canımdan başka sana verecek bir şeyim yok sevgilim. Şiirlerim var mısralarında gezinmek isterse. Bir de öykülerim var… Nefesimi tutarak yazdığım, kalemimi tüketmeden bitirdiğim, nefeslik öykülerim  var. Öykülerimde şiirlerimi bulacaksın ince ayrıntılarda, saklanmış, kendini gizlemiş, utangaç mısralarımı bulacaksın. Kendini göreceksin, rüyalarımdaki kalbini göreceksin. Seni nasıl satırlarıma aldığımı zevkle okuyacaksın sayfa sayfa…

Ben, hep rüyalarımda yazdım en güzel şiirlerimi. Rüyalarımda kurdum cümlelerimin en güzelini. Çiçek bahçelerinde, uçsuz bucaksız yeşilliklerde rüyalarımda gezindim özgürce. Seni buldum rüyalarımda.   Seni yazdım satır satır, mısra mısra. Kelimelere sığdıramadım seni, yüreğime aldım. Seni yaşadım doya doya kalbimin derinliklerinde. Yanıma usulca uzanıp acılar azalınca deyiverdin.  Acılar azalınca… benim acım sendin, senden ayrı kalmaktı gecelerce. Ne olacağını bilemeden uyanmaktı düşümden. Yarım kalmaktı aynı zamanda. Ağlamaktı sessizce. En acısı tekrar uyuyamamaktı. Seni görememekti. Seni düşümde görmek için yasladığımda başımı yastığa, seni bulamamaktı en acısı.

 Yoktun.

 Ve ben seni görebilmek ümidiyle daldığım her uykudan seni göremeden uyanıyordum.

Nasıl iştir Tanrım bu! Uyumalıydım oysa, seni görebilmek için, kokunu içime çekebilmek için. Ellerimle saçlarına dokunabilmek için. Gözlerine bakabilmek için.

Rüyaydı beni hayata bağlayan, şiir yazdıran, öykülerimde satırlarıma sığmayan aşkımın sahibi.

Gözlerine bakamaya kıyamadığım, şiir yüzlüm. Bekle beni mavi beyaz gözlüm. Son uykuma senin için  dalacağım. Son şiirimi sana yazacağım. Bekle beni.

Sevgi dolu yüreğinden öpmek için geleceğim.



Yazan: DERYA BALCI
www.kafiye.net