MERHABA

Güneşin ilk ışıkları ile güne merhabayla başlamak… Yeni umutlara merhaba demek… Güne nasıl başlarsanız, gününüz öyle devam eder sözüne inanır birçoğumuz.  Bir gülüş, sıcacık bir bakış, şefkat ve sevgi dolu bir “ merhaba” sözü insanın içini ısıtmaya yeter. Belki bir demet çiçek masanıza konduğunda dünyanın en mutlu insanı oluverir çıkarız. Yaşam gücümüz olur tüm güzellikler.

Güzellik ve iyiliği hep karşımızdaki bireylerden beklemekle çevremize, dostlarımıza, arkadaşlarımıza haksızlık etmiş oluruz. Düşünülmeyi, hatırlanmayı herkes ister. Öncelikle bunu bireyin kendisi, başkasına yapabiliyorsa kat kat fazlası kendisine evren tarafından verilecektir. İyilik, doğruluk ve güzellik için çalışmanın karşılığına  paha biçilemez doğrusu. Acıları paylaş; sevgi ve merhamet yumağı ol. Güzellik ve iyilik seninle olacaktır.

Güzellikleri düşünüyorsak eğer  çevremizde var olan tüm  güzellikleri göreceğimize inanıyorum. “İyi düşün, iyilik olsun” felsefesi, hayatın temel taşlarından biri olmalıdır. Optimistler, kötü şeylerden ziyade iyi şeylerin olacağına dair kararlı bir inanca sahiptir. Sahip oldukları felsefede de bu dünyanın mümkün olan en iyi dünya olduğuna, iyiliğin en sonunda kötülüğe üstün geleceğine inanılır. Hayata iyimser gözlerle bakmayı ilke edinmiştir optimist bireyler. Bu iyimserlik saflık değildir tabi. Kötülük ve iyilik yan yanadır, iç içedir. Her insanın, her yaratılmışın içinde iyilik ve kötülük beraber yaşar. Hangisini ortaya çıkarırsanız, yaşamınızın temeli yaparsanız, siz o’sunuzdur. Durum ve karşılaştığımız olaylar için de geçerlidir . Her olayın bir iyi tarafı bir de kötü tarafı vardır. Halk arasında “her hayırda bir şer vardır, her şerde de bir hayır vardır” denir. Birey neyi görmek isterse onu görür. Bu, kişinin biliş ve duyuş algısıyla ilgilidir. İyi düşünüyorsanız, hayatınızda hep iyi ve güzel şeyler varsa ‘iyi’yi görürsünüz. Güzellikler ile karşılaşırsınız.

İncelik’lerimiz, öncelik’lerimiz  arasında sevgi sözcüklerini dilimizden düşürmemek olmalıdır. Her gün bir şiir okumalı ve güzel bir müzik parçası dinlemeli insan. Oluş ve akış içindeki yerini belirleyerek kavramalı bize bahşedilen bu yaşamı ve yaşama yeniden “MERHABA “ diyebilmeli can-ı gönülden.

Şeker tadında düşlere dalıp
Merhaba demeli umuda
Doya doya  seyretmeli
Göğün yedi rengini umarsızca
Doğan güne ve hatta gecenin karasına
Merhaba demeli
Yaşamak diyen gönüllere
Gülen gözlere merhaba…

Derya Akar Balcı
www.kafiye.net