Babaların Dikkatine!

Merhaba sevgili babalar. Nasılsınız, iyi misiniz? Neler yapıyorsunuz, neler düşünüyorsunuz? Şimdiden kara kara düşünmeye başladığınızı biliyorum. Ha bu arada ben bomba gibiyim sevgili dostlar.

Baba olanlar ister bu akşam, isterse yarın akşam eve gittiklerinde ev halkını toplasınlar. Eve gitmeden önce bankaya da uğrasınlar. Paraları varsa çeksinler, paraları yoksa; kredi çeksinler eve öyle gitsinler. Akşam yemeğini yerken ilk önce eşine para verecek. Daha sonra çocuklarla para verecek. Para dağıtma bittikten sonra ev halkı sormadan önce hemen açıklamaya girecek. Bu hafta sonu biliyorsunuz babalar günü. Sizden ricam bana size verdiğim bu para verme babalar günü hediyesi almanızdır. Şimdi size para vermezsem paramız yoktu o yüzden sana hediye alamadım baba ve ya eşim diyecekler. Bu nedenle bu söylediğimi sakın ha sakın cumartesiye bırakmayın. Yarın akşam veya cuma günü akşam bu tavsiyemi uygulayın. Aksi takdirde babalar günü’nde hediyeniz gelmeyecektir.

Sevgili dostlar anneler gününde, sevgililer gününde, kadınlar gününde erkeğin cebinden para çıkmazsa lanet edilir. Erkek hediyeyi almadan eve giderse o gece zindan olur. Ne yazık ki erkekler kendi günlerinde bile kendi hediyelerini kendi paralarıyla alırlar. Bu hep böyle olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Hadi hayırlısı sevgili dostlar! Yine bir babalar günü, yine babalar kendi hediyelerini kendi paralarıyla pazar günü almaya devam edecektir. Bu erkeklerin acı kaderi, kusura bakmayın! Pazar günü eşinizden ve çocuklarınızdan babalar günü hediyesi bekliyorsanız fazla gecikmeyin işi hemen halledin.

Bütün babaların; babalar gününe hazırlanmasını, güzel bir hafta geçirmesini canı gönülden diliyorum. Kendi cebinden babalar günü hediyesi alan tüm babalara selam olsun.

17.06.2020 Çarşamba/ Karabağlar

Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net edebiyat sayfası sahibi.