KARŞINIZDAKİ İNSAN



Eğer karşınızdaki insan size kapısını kapatmışsa” Bu kezde onun penceresinden bakın hayata .. İç dünyasına bir girin bakalım ! Daha iyi tanımaya çalışın birbirinizi. Mesela nelerden hoşlanıyor? Neleri sevmiyor ?
Nelerden korkuyor? Endişeleri neler.? Bu hayattan beklentisi nedir? Neler umdu neler buldu..

Geçirdiği tranvalar ne gibi bir etki yarattı ruh halinde? Akıl sağlığını zorlarmı ?.. Hassas bir yapıyamı sahip ? Ince ruhlumu? Onun sabrını zorlamak yerine sabırlı olmayı deneyin.. Çabuk öfkeleniyorsa nedenini araştırın. Birebirinizde kusur aramayı bırakıp onları görmezden gelin.. Çünkü enaz seninde onun kadar kusurun vardır.. Can çıkar huy çıkmaz derler..

Kimse kimseyi değiştirmeye çalışmasın değiştiremezsiniz. Sadece ben buna nasıl katlanırım diye düşünün. Iyi yanlarını görmeye çalışın.. Eğer bir insanı olduğu gibi kabul eder ve severseniz ! Hicbir sorun çıkmaz ufak tefek sorunlarda aşılır zaten.. önemli olan meseleyi çözmek.. kırmadan incitmeden..

Kavga ederken bile ölçüyü kaçırmadan.. Topla tüfekle saldırmak yerine üslubunda konuşmaktır.. Suç aramak değil çözüm aramaktır mühim olan.. Kimin haklı olduğunun ne önemi var.. Özrün kabahatinden büyük olmamalı .. Affetmeyi bilmek kadar! Affedilmeyide hak etmek gerekir. Sadece biraz samimiyet, hoşgörü ,ve özgüven, İçten davranın hislerinizde hile olmasın .. Şeffaf olun birbirinize.. Ya olduğun gibi görün.. Yada göründüğün gibi ol demiş mevlana…

Değişken olmayın..Dengeyi kurmanın yolu budur.. Rabbim insanları hep bir yanını eksik yaratmıştır eşler birbirini tamamlasın diye.. Onları birbiriyle sınamış bakalım ne kadar sabırlı diye. .Eğer hayat arkadaşın iyiyse düğüne ne hacet var .. Girer çıkar oynarsın… Eğer, ki birde kötüyse eşin. Ölüye ne hacet var.. Yas senin evinde girer çıkar ağlarsın .. Yada kaderine razı gelir olduğu gibi kabullenir yaşar gidersin..

Bu dünyada şans insana bir kere doğuyor. Ya eşten,ya ana babadan , yada evlattan güldürüyor.. Yüce mevlâm işini biliyor.. Kimini cennetine gül bahçesi” Kimini cehennemine odun yapıyor. Tercihide kuluna bırakıyor. Yalan dünyaya çokta tamah etme .. Dua etde rabbime bu fani dünyadan Sınanmadan gitme …


Leman Gülbil
www.kafiye.net