Coronada Dünya Ülkeleri Normalleşince!

Merhaba Sevgili dostlar. Nasılsınız efendim iyi misiniz? Ben bomba gibiyim. Allah’a şükür sağlığım yerinde, devletin uyguladığı tüm kurallara uymaya çalışıyorum. Aslında çok sinirliyim diyeceğim ama kendim rahat olduğum için fazla bir şey söylemek istemiyorum.

Gökyüzünde bulut diye gördükleriniz İnan bulut değil sevgili dostlarım. Uçakların gökyüzünde bıraktıkları yakıt görüntüsü efendim. Hani motorlarından çıkan bir duman var ya işte o dumanların gökyüzünde donmuş halleri. Bundan 10 gün önce gökyüzüne Bu görüntü yoktu ve o kadar berrak o kadar temizdi ki gökyüzü şimdi tekrar terlemeye başladı.

Ben Karabağlar/İzmir Adnan Süvari Mahallesi’nde oturuyorum. Sevgili dostlar sokaklar yine curcuna, sokaklar yine karmakarışık. 65 yaş yüzde altmış sokakta. 18 yaş altı çocuklar çoğu sokakta. İnanın saat onbeşten sonra 108/48 sokakta ve Adnan Süvari mahallesi’nin 4 sokağında 10 14 yaş arası çocuklarımız bisikletler ile tur atıyor, daracık sokakta inanın yarış yapıyorlar. Arada mola verirken de merdivenlere oturup ciğerlerini sevindirip sigara içiyorlar. Tabii Polat caddesinde maskesiz dolaşanlara saymayalım. Ödemiş fırın ve civarında birçok yaşlı genç maskesiz dolaşıyor. Hani özgürlük var ya, hani ben istediğimi yaparım var ya, hani bana kimse karışamaz var ya! Sana ne karışan var ne de senin özgürlüğünü kısıtlayan. Ama sizler bu hareketleri yaptıkça benim özgürlüğün kısıtlanıyor. Ben sokakta rahat dolaşamıyorum! Ben ben sizin gibi özgürlüklerin kullanmak istiyorum. Ama sizin vurdum duymadıklarınız nedeniyle işte o Polat caddesinde evimin çevresinde rahat dolaşamıyorum.

Fazla uzatmak istemiyorum. Çocuklarına sahip çıkmayın sokakta bisikletle dolaşan o çocukların virüse yakalandıkları zaman hiçbir anne babanın; ah vah ben ne ettim demedim istemiyorum! Ağlamasın, sızlamasın, bunun vebalini kendilerinde olduklarını düşünsünler. Başkalarına da bahane aramasınlar. Kendi düşen ağlamaz. Fazla özgürlük mutlaka maraz getirir, sizde bunu hak etmiş olursunuz. Hala tehlikeyi bildiğimiz halde yöneticilere sorumluluk yüklemeye çalışıyoruz. Yöneticilerimiz ne yapsın? İnsanın biraz da vicdan kendisinde olmalı! Kendisine yapılmasını istemediğini kişi başkasına yapma bana.

Ben de gezmeyi istiyorum, dolaşayım hantallasan vücudum biraz hareketlensin diye. Ben de Antalya’ya, Muğla’ya, Kuşadası’na gitmeyi çok ama çok arzuluyorum. Ömrüm Vefa ederse, sağlığım yerinde olursa ben bu yerlere giderim. Ancak ömrüm Vefa etmezse bu yerlere bir başka kişi benim yerime gitmiş olacak. Bu nedenle sadece kendimizi değil başkalarını da düşünelim.

Sevil dostlarım, lütfen sorumluluklarımızı yerine getirelim. Maske takılması gerekiyorsa takalım, dışarıda gezilmemesi gerekiyorsa gezmeyelim! Zorunlulu olmadıkça sokağa çıkmayalim. Hem kendimizi hem de ülkemizi elbirliğiyle koruyalım. Elbirliğiyle yok etmek için çalışmayalım. 65 yaş üzeri yaşlılarımızla sorumluluklarini çok iyi bilsin. Kaçamak yapar gibi evden çıkıp sokakta dolaşma yalım haddimizi bilelim.

Saygılarımla.

9.06. 2020 /salı
Adnan suvari mahallesi Karabağlar/ İzmir



Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net