ÜÇ BAŞLI YILAN YOMYOM

Bir varmış, bir yokmuş. Uzun zaman önce ülkelerin birinde üç başlı bir yılan doğmuş. Annesi bu yılanın adı Yomyom koymuş.

Yomyom annesiyle birlikte tepelik bir yerde kurulan küçük bir ülkede yaşarmış. Bu ülkenin adı yılanlar ülkesiymiş.

 Yomyom’un annesi, Yomyom daha küçük bir çocukken yılan avcıları tarafından kaçırılmış. Yomyom bunun acısını yıllarca içinde taşımış. Üstelik üç başlı bir yılan olması onu çok mutsuz ediyormuş. Arkadaşları bu yüzden Yomyomla alay eder, onunla arkadaşlık kurmazlarmış.

Arkadaşsız kalan Yomyom da kendini bahçe işlerine adamış. Fakat üç başı yüzünden işlerini doğru düzgün yapamazmış. Her kafasından bir ses çıkması onun bütün düzenini alt üst ediyormuş.

Gel zaman git zaman Yomyom, büyümüş koca bir yılan olmuş. Bahçe işlerinde biraz daha ustalaşan Yomyom, güvenlik konusunda da çok hassaslaşmış. Sırf bu yüzden yaşadığı kovuğun en kıyısına askeri bir karargâh inşa etmiş. Her gün buraya gelip, asker gibi kendini eğitiyormuş.

Yine böyle bir günde karargâhına giden Yomyom, eline dürbününü alıp etrafı seyre dalmış. Aradan biraz zaman geçince tepenin aşağılarından ona doğru gelmekte olan yılan avcılarını görmüş.

Yılan avcılarının neler yaptıklarına yıllar evvel tanık olan Yomyom vakit kaybetmeden diğer yılanlara gidip durumdan haberdar etmiş.

 Fakat Yomyom’a inanmayan yılanlar kovuklarına tekrar girmişler.

Yılanların bu davranışları Yomyom’u pek şaşırtmamış. Bunun üzerine hızla karargâhına geri dönmüş.

Yılan avcılarının saldırılarına karşı tüm önlemlerini alan Yomyom, pusuya yatıp, onların gelmesini beklemiş.

Aradan kısa bir süre geçince, avcılar Yomyom’un bulunduğu karargâha gelmişler. Karşılarında üç başlı yılanı gören avcılar önce kahkahalar atmışlar. Ardından ona saldırmışlar.

Avcıların saldırıları karşısında kahramanca savaşan Yomyom, onları püskürtmeyi başarmış.

Yomyom ile askerlerin savaşına tanık olan diğer yılanlar, önce ne olduğunu anlayamamış. Kısa süre sonra avcıların kötü niyetini anlamışlar.

Bunun üzerine tüm yılanlar Yomyom’un yardımına koşmuş. O gün kıran kırana bir mücadeleye tutuşan yılanlar sonunda savaşı kazanmış.

Ülkelerini avcılardan kurtarmanın sevincini yaşayan halk Yomyom’u kahraman ilan etmişler.

Aralarından biri Yomyom’un kral olması gerektiğini öne sürmüş. Bu fikir diğer yılanların da hoşuna gitmiş.

Fakat Yomyom söz alıp şöyle demiş:

“Görmüyor musunuz arkadaşlar! Ben üç başı olan bir yılanım. Bir başımın dediğini diğer başım onay vermez. Ülkenin yönetimi tek başla sağlanır. Bu yüzden ben krallık yapamam. Siz en güzeli yapabilecek birini seçin.’’ Dedikten sonra sürüne sürüne evinin yolunu tutmuş.

Yomyom’a hak veren yılanlar kendi aralarında konuşup, ülkenin en bilge yılanını kral olarak seçmişler.

 Yomyom’un sayesinde, yılan avcıları bir daha bu ülkeye adımlarını bile atamamışlar.

Yılanlar ermiş muradına. Biz çıkalım Kaf Dağına…



Hacer Taner Bulut
www.kafiye.net