Dünya İnsanlardan


Dünya insanlardan okadar bıkmış ki şimdilerde kendi acısını güncelliyor.
O kadar çok üzdükü insanoğlu birbirini gökyüzü kadar olan mazlumların ahlarını yaşıyor Türkiye ve bütün Dünya.
Üzülerek belirteyim ki;
Her geçen günün kötü olacağı genel bir kural oldu artık.

Enes bin Malik radıyallahu anh diyor ki: “Her gelen zaman öncekinden daha beter olacaktır. Ta ki Rabbinize kavuşuncaya kadar! Bunu Peygamberiniz aleyhisselamdan duydum.”

Neylesin Ahir Zaman?

Dünya çok değişti. İsimlerden başka her şey değişti. Bir iki oda ve salondan oluşan bir ev; bu evde baba-oğul, gelin-kaynana, dede-torun beraberce yaşanıyordu. Mutfak, oturma odası, yatak odası, banyo… Her şey aynı yerde idi. İnsanlar böyle bir evde yaşıyor ve mutlu olabiliyorlardı.

Şimdi evler bölündü; baba bir evde, oğul başka evde. Evler gibi evin içi de bölündü; oturma odası, yemek odası, yatma odası, çocuk odası… Her yer ayrıldı. Geniş ve masraflı evler geldi, huzur ve rahatlık gitti. Suçlu belli: Ahir zaman!

Ulaşmak için yürümekten başka çare yoktu. Bir okka tuz için güneş doğarken yola çıkılır, batarken dönülürdü. Yük sırtta, belki de ayak çıplak gidilir gelinirdi. Ama yemekler tatlı, gıdalı ve zevkli idi. Azla doyuluyor, doyulana hamd ediliyordu. Bolluk geldi. Kazanlar taştı. Çok yemek dert oldu. Aşırı beslenme bela getirdi. Var, hem de gerekenden fazlası var.

Bolluk geldi, bereket gitti. Karınlar şişti, gözler doymadı. Suçlu belli: Ahir zaman!

Okuyacak kitap, yazı yazacak kâğıt yoktu. Okumak için ışık yoktu. Buna rağmen insanlar okudular; kendileri öğrendikleri gibi gelecek nesillere okyanuslar gibi ilimler bıraktılar. Bildikleri ile amel ettiler. Şimdi kitap bol, kâğıt çok… Okuyan az, anlayan kıt. Anladığı ile amel eden nadir. Suçlu belli: Ahir zaman!

Uzak-yakın insanlar dostlarına, yakınlarına bağlıydılar. Severler, sevilirlerdi. Garipler bilinir, hastalar aranırdı. Cenazeler beraber, düğünler beraberdi. Zengin de insandı fakir de. Küçüğün küçüklüğü, büyüğün büyüklüğü belli idi. Bir örf vardı. Nesep belli soy belliydi.

Şu kadar yıl aynı binada oturup birbirini tanımayanlar, bakıp görmeyenler, varlığı yokluğu gibi olanlar geldi. İnsan gitti para geldi. Ruh gitti ceset kaldı. Zevk gitti şekil kaldı. Sabır yok sebat yok. Aceleci ve bitkin bir nesil yetişti. Suçlu belli: Ahir zaman!

Hayat değişti; bakışlar, düşünceler, emeller değişti. Her şey değişti. Değişmek bile değişti. Sadece isimler kaldı. İsim var, müsemma yok. Suçlu belli! Suçlu bir dile gelse diyeceği bellidir:

“Güzel iken iş bu insan, güzel idi her zaman;

Şimdi insan fitne oldu, neylesin ahir zaman?”

Allah’ın bahşettiği güzellikler ile dolu Dünyayı insanlar paylaşamadı.
Bitti herşey bitti sevgide saygıda paylaşmakta insanlıkta…
.

Üst üste yaşanılan şimdiki felaketler değil hergün yaşanıyordu.

Unuttukmu diri diri yakılan insanları kedileri köpekleri ya çocuklar ya tecavüze uğrayan küçük bebeler kadınlar.


Evinde unutulup tek başına ölenleri.
Para pul için öldürenler üç kuruşluk nefsi için bir anlık pisliklerin egosunu tatmin etmek için ırzına geçenler.
Unutulmadı bunlar unutulmayacak.


Toprağın altında şimdi onlar yapanlar dünyada caniler canavarlar.


Ya kandırılıp duygularıyla oynan insanlar onlara nedemeli parasını söğüclemek için atılan taklalar bedenine sahip olmak için en çok sevdiği annesi çocuğu için içilen yeminler bunlar nolcak. Bu ve bugubiler dünyada var oldukça felaketler biter mi.


Daha dünden önce izledim korede köpekleri takip döner gibi cevirip vahşice yedikleri.
Insanlikmi sizce bunlar…

Dünyada ne eskisi gibi hayvan var nede iyi merhametli insanlar nede temiz nefis kalmış nur yüzlü insanlar.
Herkes birbirinden korkar oldu kimse kimsenin evinde yatiya kalmıyor korkar oldu.


En yakını canı dedigi pis gözle bakıyor.
O onun amcasının karısını yok yengesini yok bilmem arkadaşının arkadaşıni yok bilmem erkek erkeğe kadın kadına hayvanlarla beraber olmayı secen pislikler varken Dünya napsin ayaktamı kalacak.iste ahiri zaman dediğimiz yok artık.


Herşeyin son noktası teknolojinin ilerleyip doğru bir şekilde değilde sapkinliga kullanilmasi bizlere depremide her türlü felaketi yasatmayada Allahımın uyarısıdır.

Ya kadın olup erkek olmayı seçmek ya erkek olup kadın olmayı seçmek.Buna nedemeli kimligini bulamamış yok daha neler eskiden niye yoktu bukadar.
Ya birbirini aldatanlar ya bilmem evlenmek için ten imiş yok eletrikmis arayanlar.Allah belanizi versin topunuzun.


Hiçkimse hak iddia etmesin değil diye.
Şu sıralar yaşadığımız bütün bu olaylar tek tek yaşadığımız sinavlarimizin haricinde Allahımın yaşattığı bütün insanlık için Dünyadaki yaşanılan bizler için ağır bir sınavdır.
Inşallah insanlık uyanır diyorum.
Ahiretini yakanlara Allah yardım etsin inşallah.
Hepimiz için Allahım yardım etsin…
Rabbim hepimizin gunahlarini affetsin…

Dunyalik insanlar cok yediği zaman hiç ölmeyecek gibi yerlermiş yaşarlarmış.
Allah bizleri öyle kullardan eylemesin…
Aminnnnnnn………..

Herkes hakkını helâl etsin



Türkân Bozkurt
www.kafiye.net