Aşk Neydi

      Aşk neydi ey Tanrım ,neydi sevmek, seni bilmekten öte miydi ,kendini bilmek neye yandığını bilmek miydi?Tanıdıkça sevmek miydi her şeyiyle ayrısı gayrisi olmadan sevmek miydi?

Yaşadıklarını sevmek miydi ; acılarını, kayıplarını ,yalnızlığını ah kalabalığını gözyaşlarını ahh gülüşlerini o gülüşlerini sevmek her zerreciğinde bin ölmek miydi ?

Sevgililerini sevmek miydi istemeden kıskansan da sevdiklerini sevmek ayrılıklarını sevmek miydi sende sinişlerini yağmur vurmuş bir serçe gibi koynunda sinişlerini sana sinişlerini sevmek miydi !

Nasıl sever diye düşünüp düşünüp ölmek ah ,aşk pınarlarından taşmak ,öyle bakarken derinliklerine dalmak ve bir daha çıkamamak mıydı gittiğin o güzelliklerden? Kim bilir ne çirkinlikleri görmüş güzelliklerinden! Ardında bırakıp giderken ah meçhullere; taşlara çarpıp çarpıp seken ırmaklar gibi saçıldığın her çığlığından yine ona dönmek miydi, bilinç dışı sevmek miydi şuursuzca sevmek miydi !

İçindeki sese itaat etmek miydi ?Tanrısını tanıyan ve ona sonsuz aşkla bağlı olan insan o sesin ;Tanrı’nın sesiyle ,gücüyle yanardağlarca şahlanarak yokluğunda yaşattığına yangınlarından sakladığı su zerreciklerini taşıyarak ona sevdiğine okyanuslar beslemesi miydi sevmek !

Hatırası tükenmekte olan bir anı çıkarıp çıkarıp koynundan kalabalıklar içindeki o kimsesizliğine, yalnızlığını sevmek miydi sevmek ah sevmek! O en büyük nimetti en büyük zenginliğe değer biçemeden onu o bilinçle yaşamak mıydı sevmek? Yalnızlığından alıp alıp kaçırıp kaçırıp saklamalara çıkarıp çıkarıp sevmek miydi? Sen şahitsin ya Tanrım sen şahitsin sevdim ben , çok sevdim!



Filiz Kalkışım Çolak
www.kafiye.net