Evlat Yetiştirmek İbadettir – Vildan Salman (Gündoğan)

Yazar Vildan Salman’ın Ayet, hadis ve gözlemler ışığında bir çözüm önerisi olarak sunduğu “EVLAT YETİŞTİRMEK İBADETTİR” isimli kitabı tüm seçkin kitabevlerinde okurlarıyla buluşuyor.

Vildan Salman : “Evlat Yetiştirmek İbadettir” isimli kitabımız ergenlikten itibaren herkesin anlayabileceği ve faydalanabileceği bir kitaptır. Gerçek hayattan örnekler verilerek çözüm önerilerinin de bulunduğu önleyici rehberlik kitabıdır. Kitapta her konu İle ilgili ayetler hadisler ve dualar yer almaktadır. Kitabın içerisindeki yazılar gazetede haftalık olarak çıkan yazılarımızdandır. Okuyanlar çok beğendi ve dostlarına da hediye olarak almaktan keyif aldı. Kitabın yayınlanması yeni neslin; güzel ahlaklı, edepli, inançlı, adaletli, çalışkan ve mutlu olarak yetiştirilebilmesine faydalı olmak ve öldükten sonra da sevap defterimizin kapanmaması içindir. Kesinlikle her bireyin okuması tavsiye edilmektedir.

VİLDAN SALMAN KİMDİR?

Vildan Salman 1971 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ailesi Almanya’da iken Balıkesir/Susurluk’ta Günaydın Köyü’nde altı yaşına kadar babaannesinin yanında büyümüş daha sonra Bandırma’ya yerleşmişlerdir. Babası İbrahim Hilmi Gündoğan, annesi Emine Gündoğan’dır. Bir oğlu (1994) ve bir kızı (2003) bulunmaktadır.

EĞİTİMLERİ

Bandırma Ali Fahri İşler İlkokulu, Bandırma İmam Hatip Lisesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Yüksekokulu, Marmara Üniversitesinde Pedagojik Formasyon belgesi, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Yüksekokulu, Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı, Sakarya Üniversitesi Önleyici Rehberlik ve Danışmanlık Yüksek Lisans bölümlerinden mezun oldu.

Kemer Burgaz Üniversitesi Yaşam Koçluğu, Newport International Yaşam Koçluğu, Newport International Aile İlişkileri Koçluğu, Newport International Eğitim Koçluğu, Newport International Öğrenci koçluğu, Newport International Coach Trainer (Koçluk Eğitmeni), Newport International NLP Master Practitioner, Newport International NLP Master Practitioner, Newport International NLP Trainer (NLP Eğitmeni) eğitimleri ve belgelerini aldı.

Süsleme sanatları, yağlıboya resim sanatı, hat sanatı gibi alanlarda pek çok eğitim aldı. Özellikle çocuk eğitimi konusunda bir çok eğitim ve araştırmalar yaptı, makaleler yazdı. Peygamber efendimiz (sav)’in yolunda güzel ahlaklı nesiller yetiştirme kaygısı ile araştırmalarına ve eğitimlerine devam etmektedir.


YÖÇEYDER (Danışmanlık), Rana Koçluk Merkezinde Yaşam Koçluğu, Fahri Kur’an Kursu öğreticiliği, MEFKURE Ortaokulunda Arapça Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Değerler Eğitimi Öğretmenliği, ADABİLİM Ortaokulunda Türkçe Öğretmenliği, Osmanlıca Öğretmenliği, Kur’an-ı Kerim Öğretmenliği, grup rehberlik ve danışmanlık öğretmenliği yapmıştır. Halen Açılım Ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Peygamberimizin (sav) Hayatı Öğretmenliği, Kur’an-ı Kerim Öğretmenliği yapmaktadır. Ayrıca Yeni Sakarya Gazetesinde “Çocuk Eğitimi” konulu yazılarıyla köşe yazarlığı yapmaya devam etmektedir.

Bu kitap köşesinde yazmış olduğu makalelerden derlenmiştir. Çocukları çok sevdiği için onları kırıp dökmeden nasıl eğitebileceği konularında araştırma ve kendini geliştirme eğitimlerine önem vermiştir. Özellikle Peygamber efendimiz (sav)’in sahabeyi nasıl eğittiği ve çocuklara nasıl değer verip onları nasıl eğittiği konusunu örnek alarak kendi evlatları ve öğrencilerini yetiştirme mücadelesi vermeye devam etmektedir.

Rabbimiz, nesillerimizi ve nesillerimizin rızasını kazananlardan eylesin…



www.kafiye.net