Ruh halimiz nasıl iyileşecek?

2020’den hemen önce bu yıl için neler dileyip yazdığıma bakmak bile istemeyişimden belli; değiştiğimin, ruhumun tutkusu yaşamın negatifliğinde nasıl bir bakış açısı aman tanrım!

Hayat bu, çok ilginç ve neden olmasın, bu yıl belki farklı olur dediydim lakin hayatın her şeye gebe olduğunu günün sabahından gecesine anladım ki bu evrende inançlı ruhum yine bu deprem haberleriyle yara aldı. Kendimi ışıksız, harap olmuş ve tıkalı hissediyorum. Derinden nefes alamıyorum ve üstüme yığılan bu negatif duyguyla 2020’nin nasıl geçeceğini artık az çok anlamış durumdayım. Dünyanın halini detaylarıyla konuşuyorlar.Benimde dertlendiğim şeyler var. Kocaman hislerim, derin düşüncelerim.”Ruh hali”miz nasıl iyileşecek?

Geçmişe bakmak ve neyin kaybolduğunu görmek veya ilerlemek için geri dönüşler yaşayacak olmamız kaçınılmaz. Uzak bir hikaye değil ki bu yaşadığımız.. . Bir kitabı bir kenara bıraktığınız gibi hayatı bir kenara bırakamıyorsunuz.

“Mucize” kelimesine inandırmıştım kendimi sen gibi ben gibi, hepimiz gibi…

Ne var ki,bol bol konuşma var icraat yok.


Üç beş gün sonra deprem de konuşulanlar da unutulacak. Geriye mızıldanmalar ve oyalanmaların sarhoşluğu kalsın istemiyorum eyleme geçilsin artık. Baştan aşağı yapmacık oldukları her yanlarından belli. Instagram hesaplarına “samimiyetinize hayranım” diye yazmanıza sebep olan dürtü neyin nesi Allah aşkına?



İlknur Yıldırım
www.kafiye.net