Hadi Uyan Artık

Bazen öyle mutluluklar yaşatır ki hayat sana; delirirsin, için içine sığmaz mutluluk sarhoşluğu içindesindir. Bazen de bitmeyen bir kabus gibi gelir. Bütün şanssızlıkların olumsuzlukların seni bulduğuna inanıp daha da çıkmaza sürüklersin kendini. Bu kabustan uyandırılmayı beklerken yaşam akıp gider sessizce. Yok olup gider yıllar.. Ve sen bu acil durumun farkında bile değilsindir. Gerekli gereksiz ne varsa kafana takıp durursun. Maalesef ki yaşamının bi gün son bulacağını hiç getirmezsin aklına. O kadar hızlı olur ki bu son..

Bir gün yaşam artık bitmiştir senin için. Ne yaparsan yap geriye dönüşün asla yoktur. Oyun bitmiştir, perdenin kapanması an meselesidir. Çırpınışların faydasızdır. Yıllar sudan bile hızlı akıp giderken senin de vaktin dolmuştur artık! Yapabileceğin tek bi şey vardır. Acı ve pişmanlıkla konuşmak. Dersinki keşke yıllarımın bu kadar boş geçmesine izin vermeseydim. Yyüreğimin götürdüğü yere bi kez gidebilme şansımı yok etmeseydim, kocaman hayallerimi küçücük yaşamıma sığdırabilme yeteneğim olabilseydi. İistediklerim hayal olarak kalmasaydı da, gerçekleştirebilmek adına çabam olabilseydi, korkularımdan uzak durup cesaretimin ve özgüvenimin arkasından gidebilseydim. Gereksiz endişelerimden uzak durup yaşantımın her anını unutulmaz zamanlara dönüştürebilseydim. Daha çok sevseydim sevgimi söyleyebilseydim, ailemle daha cok vakit geçirseydim. Kimseyi kırmasaydım, kırdıklarımı düşündüklerimden de özür dileyebilecek kadar büyük davranabilseydim. şarkı söylemeyi çook istememe rağmen sesimin güzel olmayışı bu isteğimden vazgeçiremeseydi beni, bağıra çağıra şakıya bilseydim. Çirkin de olsam en güzelim diyebilseydim istediğim her şeyi yapabilseydim.. Hiiç bitmeseydi istediklerim…

Oysa şimdi titreyen ellerime yok olan gençliğime rağmen; cesaretim de var özgüvenim de heyecanım da sonsuuuz yapmak istediklerimde.. Ama ne gençliğim var artık, ne zamanım ne de gücüm… Değişen bedenime ve de görüntüme inat hala o kadar coskulu ki kalbim. Bu kalbim susmak zorunda artık Hepimizin perdesi kapanacak bir gün. Keşkesiz olması bizim elimizde… Pişmanlıktan uzak keşkesiz bir son olsun sizinkisi..

Hadi uyan artık

20.12.2019 / Stuttgart

Kadriye Ramsaier

www.kafiye.net