Yanlış Sözcükler Yayın Öncesi Düzeltilmeli

Selam sevgili dostlar. Son zamanlarda yazı paylaşmıyorum, paylaşılan birçok yazıyı gördükçe de inanın yazı yazmaktan utanıyorum. Asıl utanması gereken sahipleri ise hala gökyüzünde bulutların üzerinde uçuyorlar.

Yapılan yanlışların yayın öncesi düzeltilmesi önemlidir. Ancak görmeye bilirsiniz, fark etmeye bilirsiniz, yazıyı yayına verdikten sonra tekrar okuyup incelememiz gerekir. Yazım hatası olan sözcükleri yayından sonra düzeltmeimkanımız var. Ne yazık ki, şairim, yazarım diyen kişiler sözcük yanlışlarını hala düzeltmiyorlar. Üstelik yazılarında ne anlatmak istediğini kendisi de bilmiyor. Ya da mantar biter gibi şair ve yazar türedi. Önüne gelen üstad, üstade oluyor bu havayla burnunun ucunu bile görmüyor. Nasıl görsün ki, okunmadan yapılan yapılan yorumlar, yazılan metni paylaşma alanlar, yağdanlıklar çok olunca insanlar hatasını görmezmiş.

Sevgili dostlar, sözü uzatmak istemiyorum.

İlk önce yazdıklarımızı neden yazdığımızı bilmemiz gerekir. Yazdıklarımızı; beğensinler, güzel yorum yapsınlar, bizi pohpohlasınlar diye yazmıyoruz. İnsanları bilgilendirme, eğlendirme, güldürme, düşündürme, yol gösterme, nasihat etme gibi yazıyoruz ve okuyucuyla paylaşıyoruz. Bu nedenle yazdıklarımıza dikkat etmek zorundayız. Beğeni, yorum için yazmayalım, paylaşmayalım.

Sevgili dostlar, sözün kısası yazdıklarımızı yayınlandıktan sonra tekrar kontrol edelim, yazım yanlışlarını en aza indirelim, bir de her şeyi beğenmek zorunda değiliz. Ben kimseden beğeni ve yorum beklemiyorum. Sadece yazdıklarımı dostlarla paylaşıyorum. Umarım dostlar bundan sonraki yazılarına dikkat eder, güzel yazılarını bizlerle paylaşırlar.

Tüm güzel duyguların, tüm güzelliklerin, mutluluklarla birlikte siz sevgili dostlarıma ulaşmasını istiyorum. Bu arada güzel yazılarını gördüğüm, güzel duygular yansıtan şiir ve metinler okuyorum, yazan dostları da tebrik ediyorum.

Saygılarımla, hoşça kalın.

12.12.2019/Karabağlar

Hüseyin Durmuş
Emekliye edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net