Yazmak

Yazmak, gizemli tutkulu ama çoğu kez yorucu bir serüvendir. Bu yüzden yazmak aşka benzer . Hep diyorum ya, ifade edilmeyen duygular içeride taşlanır diye. İşte bazen, ifade edecek kimse bulamayabilir insan çevresinde . Yaşam içerisinde kendilerine güvenebilecek ya da sığına bilecek liman da bulamaz. Böyle durumlarda, en  iyi çözüm yazmaktır.

Biçimsel bir şeye , şiire, romana gerek yok sadece kendin için yazmaktan bahsediyorum. Bazen unutmak bazen de hatırlamak ve bazen duyarsızlaşmak için.  Aklına ne geliyorsa , öfkeni, hayal kırıklıklarını  hiç bir kural gözetmeksizin kağıda akıtmak. Ne kadar iyi geliyor bir bilseniz. Bu sebeble benim için en değerli hediye hep kalemdir. Sevdiğim insanlara kalem hediye ederim, yaz derim kendine iyi davranman için.

Bazen okuyarak öğreniyorsun. Nokta virgülü nerede koyacağını bazende. Yaşayarak öğreniyor insan hayatin içinde, kendi tecrübeleriyle ağır, verdiği ağır sınavlar öğretiyor. Hayat insana nokta ve virgülü önemli olan insanın özündeki doğrular. Varsın kelimelerde eksik kalsın, nokta virgül acıları paylaşmak, yazmak… Her zaman her şeye rağmen güzel olgudur yazmak. Ama bazen de olmuyor, olamıyor. Yazımızı yazarken dikkatli olmak çok güzel durum.

Yeni yazmaya başlayan, yazma hayatına ilk adımlarını atan ben, bundan sonra yazmaya devam edeceğim. Duygularımı, düşüncelerimi, tecrübelerimi mutlaka dostlarımla paylaşacağım ve paylaşmalıyım. Yazarken hem beceri kazanacağım hem de yazımdaki noksanlarımı da ortadan kaldıracağım. Yazmak her şeye rağmen güzel ve kendini ifade edebilmektir. Ben de kendimi ifade etmeye başlıyorum.

13.12.2019 / Stuttgart

Kadriye Ramsaier
www.kafiye.net