Para sızdırmak için yaş farkı olmaz!20

 Emmilya Abdli: Tatlım, aynı gün paramı geri alacağım miras kalmamı güvence altına almak için bir kredi bulamadığını söylemeyi bırak, çünkü bu benim doğumumdan beri arşivlediğim için?????
Tatlım, miras kutusunun onu kaybetmesini sağlamak için bu küçük parayı ödünç alabileceğin sorun nedir??????

Mehmet Kara: Günaydın tatlım. Sen beni hala anlamadın. sana göre küçük dediğin O para bana göre çok büyük. Belki sen onu bir ayda alıyorsun ama ben altı ayda alıyorum. Altı aylık parayı bir defa verdikten sonra Ben geri kalan 6 ayda ne yaparım. Altı ay içerisinde yaşama hakkım ne olacak? Ev kirası ödüyorum. Buna yol masrafı yeme içme elektrik su. Bütün bunlara nasıl karsilayacagim. Seni seviyorum aşkım gücüm olmuş olsa hiç bunu bekletmeden yaparım.

Emmilya Abdli: Anlamanız gereken konu, parayı geri ödemek için altı aya kadar beklemek zorunda olmamam gerektiğidir, bu paranın miras ödemesinden sonra 24 saat mesaji olan evinize geldikten sonra hemen ödenmesi gerekecek. Paranızı geri almak için çok basit geri alacaksınız lütfen tatlım????

Mehmet Kara: Merhaba canım. Sen hala beni anlamıyorsun. Şu an rahatsızım ve tedavi görüyorum. Sıkıntıya girdim, senin durumunu çekemediğim için şuan iyi durumda değilim. Sana daha önce de söyledim ben 64 yaşındayım. Rahatsızlandım çünkü senin durumunu düşündüm çaresiz kalınca şu an rahatsızlandım. Sen haklısın ama ben de haklıyım. Çünkü sana paramın olmadığını, Senin için bu ödemeyi yapamayacağımı bildirdim. Sen bunu anlamadın sürece beni de anlamayacaksın. Artık sana anlatmaya çalışmayacağım. Seni söyledim para ödeme gücüm yok ödeyemiyorum. Seviyorum sevmeye devam edeceğim.
 Merhaba canım, iyi geceler.

Emmilya Abdli: Miras kutusunu güvenceye almak için hiçbir şey yapmıyorsun ve beni çok sevdiğini iddia ediyorsun?

Mehmet Kara: Vaaayyyyyyyy. Demek param olmayınca selam yok. Hastayım, yatıyorum. Bir geçmiş olsun yok. Canın sağolsun. Ben sana para veremeyeceğini bana kutuyu söylediğinde söyledim. Sen para istemeyecekler dedin. Param olmadığı için kutuna para yatıramadım. Sende selam vermiyorsun artık. Günün nasıl geçti.

Emmilya Abdli: Bana verdiğin hayal kırıklığı için teşekkürler
 

Mehmet Kara: Bu sıra görevine dikkat et. Bizim askerler harekete geçiyor. Asıl hayal kırıklığı sen verdin bana. Para önemli değil ben seni seviyorum. Seveceğim dedin. Canın sağolsun. Param yok. Eğer beni seveceksen bu halimle sev. Param olmadığı için beni sevmeyeceksen canın sağ olsun.
Her neyse. Sen yorgunsun. Yatıp dinlenmen gerekiyor. Ben seni yormayayim. Benim de dinlenmen gerekiyor. Sana iyi geceler. Seni Allah korusun canım. Allah yardımcın olsun.

Emmilya Abdli: bu yüzden paranın borçlanmasına yardım edemezsin ve benim mirasım kutusunu kaybetmeme izin verirsin ve sen bana tanrım
 

Mehmet Kara: Merhaba, iyi akşamlar. Artık selam vermiyorsun. Parası olmayan, para vermeyen birine selam verilmez değil mi? Parası olan, para verecek başka bir sevgili aramak gerekir. Sanıyorum artık benden selamı keseceksin ve beni de unutacaksın. Canın sağ olsun. ???

Selam
Artık merhaba yok, hal hatır sorman yok. Sanırım dostluk, arkadaşlık ve sevgimiz bitti. Sevgilim olmaktan da sanırım vaz geçtin. Canın sağ olsun. Sana bundan sonraki yaşamında mutluluklar, güzellikler ve başarılar dilerim. ?????????

Emmilya Abdli: Mirasımı güvence altına almak için az parayla bana yardım edemezsin ve beni sevdiğini iddia edersin.

Mehmet Kara: Selam canım, hayırlı günler.

………. Cevap gelmez

Metmet Kara: Aşkım, sesin çıkmıyor. Seni kaç gündür göremiyorum. Seninle konuşamıyoruz.

…….. Cevap gelmez

Mehmet Kara: Param olsaydı ve sana para yollasaydım sen yine beni sevmeyecektin. Sen sadece benimle eğlenmeye çalışıyordun. Hahahahahahahhhaaaaaa.

…….Cevap yok.

Mehmet Kara: Şansım olsaydı gökten altın kasnak yağsa başımdan geçer. Ama şansım yok, şansım olmadığı için gökten demir kazıklar yağsa mutlaka biri beni bulmak için peşimden koşar ve bana saplanır.

Sevgili okurlar. Yapılan bir araştırmada bunun gibi birçok yabancı uyruklu ve Türkiye’den bazı kişiler yaşlı, emekli, özellikle yalnız yaşayan beyleri tuzağa düşürmek amacıyla yaşa bakmadan sevgili oluyorlar. Kişiye bazı ihtiyaçlarını söylüyorlar. Bazı kandırmak isteyenler çeyiz sandığında, bazıları bilgisayara ihtiyaçlarından, balkan ülkelerinde yaşayan bayanlar da erkeğin yanına gelebilmek için pasaport, yol parası ve giysi için para isterler.

Zayıf yapıda biriysen paracıkların gider. Ama bu kişilerle yuva kuramayacağını bildiğin için böyle bir durumun dolandırma olduğunu düşünerek uzak kalmaya çalışır ve paracıklarını vermezsin.

Not: 05.07.2019 itibariyle yaşlıların aldatılmaları ile ilgili dolandırılanların sayısının 14 kişi olduğunu söylemek isterim.

Değerlendirmeyi sizlerin düşüncesine sunuyorum.

SON

05.07.2019 / Karabağlar

Hüseyin Durmuş
Emekli Edebiyat Öğretmeni
Şair yazar

www.kafiye.net