ÇİÇEK PERİSİ İLE KÖTÜ DEV

Evvel zaman içinde… Kalbur saman içinde… Çok eski zamanların birinde eski püskü, tahtadan kocaman bir ev varmış.

Bu evde, dev anası ve dev oğlu yaşarmış.

Dev anası iyi yürekli, merhametli bir devmiş. Fakat oğlu, anasının tam tersi kötü yürekli ve acımasız bir devmiş.

Anası, oğlunun neden bu denli kötü yürekli olduğunu düşünür dururmuş. Onun iyi bir dev olması için Allah’a yalvarır yakarırmış.

Gel zaman git zaman kötü dev avlanmak için ormana gitmiş. Ormanda önüne hangi hayvan çıkarsa, ona eziyet etmiş, yuvalarını bozmuş.

Kötü dev akşama kadar ormanın altını üstüne getirmekten, yorgun ve susuz düşünce, bir dere kenarına varıp, dereden kana kana su içmiş. Sonra da şöyle bir etrafına bakınmış. Bir de ne görsün? Başının tam çaprazında kırmızı renkte, koca koca goncaları olan bir çiçek durmuyor mu?  Kötü devi adeta kendinden geçiren çiçek, onu yanına çağırıyormuş. Dev dayanamayıp, çiçeğe yaklaşmış. Sonra da çiçekten kocaman bir nefes alıp, onu içine çekmiş.Böyle bir kokuyu daha önce hiç duymamış olan dev, çiçeği koklar koklamaz çiçek perisinin kötü devin burnundan girmesi bir olmuş.

Burnuna giren şeyin ne olduğunu anlayamayan dev, durmadan hapşırmaya, tıksırmaya başlamış. Hapşırıklar içinde evine giden dev, kendini yatağa zor atmış.

Günler, günleri, aylar ayları kovalamış. Bizim kötü dev hapşırıp, tıksırmaktan helak olmuş.

Bir gece Allah’a yalvarmış:

‘’Allah’ım! Beni bu amansız hapşırıktan kurtar. Bundan sonra sana söz veriyorum, bir daha asla kötülük yapmayacağım.’’ Demiş.

Devin bu yalvarışlarını duyan çiçek perisi, usulca devin burnundan çıkmış. Sonra da deve dönüp:

‘’Bak kötü yürekli dev! Seni şimdilik affediyorum. Eğer bir daha kötülük yapacak olursan, seni bulur, şu durumundan daha da kötü yaparım.’’ Demiş ve uçarak oradan ayrılmış.

Uçan perinin ardından bakakalan dev kendi kendine:

‘’Tövbe! Bir daha kötülük etmek mi asla! Ben aklımı peynir ekmekle yemedim. Neydi o öyle? Beni kendimden geçirdi.’’ Demiş.

O günden sonra bizim kötü dev, iyilik timsali iyi bir dev olup çıkmış.

Anacığı da dualarının kabul olduğunu görüp, Allah’a şükürler etmiş.

Onlar ermiş muradına, darısı tüm kötülerin başına…

Hacer Taner Bulut
www.kafiye.net