“Barış, mutluluk ve sevgi” diye başlar tüm dileklerim…

İnsanın arkasında, yanında, etrafında sevdikleri varsa; mutluluklarıyla mutlu, mutsuzluklarıyla mutsuz ederler. Bilirim bunu ve o nedenle, az uzaklaşsalar yüreğim titrer hep.

Başkalarına iyilik yapmak; ama karşılık beklemeden yapmaktır asıl güzel olan… Onu da bilirim.

Öğrendim işte birkaç şey bu hayattan. O nedenle tutunduğum sımsıkı bağları bırakabilir, her yöne, her ana doğru yer değiştirebilirim.

Kaderin, sürprizlerle dolu olduğunu öğrendim söz gelimi. Kimseye faydam oldu mu bilmem; ama zarar vermedim bilerek hiçbir canlıya. Her şeyin güzel olacağını ısrarla savundum ve mücadelemi de hep bu yönde verdim.

Hayattan olmasını en çok istediklerimle doldu sınavlarım ve ben en çok istediğim şeylere hiç doyamadım. Başlarken çeyrek kaldı dokunuşlar nedense.

En çok sevilmeyi istedim; ama bana sevmek, çok sevmek yakıştı. Gerisi palavra…

Bana yakışan şeyleri buldum ve katıksız, karşılıksız, hakkıyla sevdim herkesi.

Bütün mesleklere saygım var. Alanında uzman olanlara da saygım var elbette. “Ne iş yaparsan yap; ama hakkını ver” diye düşündüm bugüne değin. İşimi, iş olsun diye hiç yapmadım bu yüzden.

Elli yılı geride bıraktım ve en güzel insanları tanıdım. Hepinizden de razıyım.

Öğretmenim oldunuz, üst oldunuz, ast oldunuz, yol oldunuz, çok oldunuz, az oldunuz, hep oldunuz; iyi ki oldunuz, iyi ki varsınız hayatımda. Hep de var olursunuz inşallah…

Bir şey var ki, yaşadığım tüm duyguların en üstünde oldu yıllarımın ödülü. Alabileceğim en büyük hediye, en kalabalık duygularla yüklü önemli bir belge, görebileceğim en güzel fotoğraf oldu yavrularım. Onların gözünden damlayan her bir damlaya “Canım kurban olsun” diyorum ben.

Omzuma dökülen fotoğraftaki o bir damla kutsal oldu bana. Boşa yaşamamışım demek. İnsan büyütüp sevgi yeşertmişim çok şükür.

“Ben” diye başlayan en güzel cümlelerimi, oğlum Tutku ve kızım Nur için kurdum. Gururum, sevgim, sabrım, ömrüm olduğunuz için teşekkür ederim yavrularım.

Varlığınızdan mutlu, sizden razıyım. Allah da sizden razı olsun çocuklarım.
Eski bir şarkı vardır “Sen uzaklarda değil damarımda kanımsın…”

Melek Kırıcı
www.kafiye.net