MÜZİK ONLARI ÇAĞIRIYOR

Bir varmış, bir yokmuş… Eski zamanların birinde görkemli çam ve sedir ağaçlarının bulunduğu yemyeşil bir orman varmış.

Bu devasa yeşilliğin içinde rengârenk bitkiler varmış. Sadece bitkiler mi? Hayır! Çeşit çeşit hayvanlara da ev sahipliği yaparmış bu orman.

Tüm canlılar birbirlerini tamamlıyor, hepsi ahenk oluşturuyormuş. Bir tek şey eksikmiş. Bu eksiklikte derinden hissedilmeye başlanmış.

Hayvanlar ve bitkiler neşesini ve canlılığını yavaş yavaş yittirmeye başlamış.

Gel zaman git zaman ormana Bufalo sürüsü girmiş. Bu sürü telaşla sağa sola koşuşturmaya başlamış.

Gürültüyü duyan Aslan Kral ininden çıkıp etrafına bakınmış. Bu ses onda çok ilginç bir his uyandırmış. Bufaloların ayak sesleri bir çalgı aletinin ritim tutması gibiymiş.

Bunun üzerine Aslan Kral hiç vakit kaybetmeden arkadaşı Maymun Misket’e koşmuş.

Durumdan Misket’e bahsetmiş. Misket Kralına hak vermiş.

Sonra da:

‘’Sayın Kralım madem bu ses sizi mutlu etti… O zaman bizde ritim tutalım! ’Demiş.

Bu fikir kralın çok hoşuna gitmiş.

Hemen Miskete görev vermiş:

‘’Misket çiğim! Şimdi sen orman halkından oluşan bir ekip kur. Sonra da onları çalıştır. Çalışmaların sonunda ortaya güzel bir şey çıkarsa, bu ekibe konser verdiririz. Bakalım bu bitkileri ve hayvanları mutlu edecek mi? Görelim!’’ Demiş.

Misket emri, alır almaz ormana koşmuş. Hayvanları durumdan haberdar etmiş. Sonra da onlardan bir ekip oluşturmuş. Hepsine görev vermiş. Herkes görevine sadık bir şekilde çalışmış. Sonunda ortaya güzel bir müzik çıkmış.

Bunun üzerine Misket hemen Krallarını çağırmış. Kral müziği dinlemiş. Bu müzik onu çok mutlu etmiş. Aynı şekilde koradaki hayvanlar ve Miskette mutluymuş.

Kral hemen.

‘’Hadi Misket ne duruyorsun? Orman halkını çağır! Bu gün onlara müzik ziyafeti vereceğiz!’’ Demiş.

Hemen Misket koşarak halka haber vermiş. Bu habere şaşıran halk önce: ’Öyle şey mi olurmuş? Bu da nerden çıktı şimdi? Bizim Kralda durup durup icat çıkartıyor! Demişler.

Fakat meraktan da duramıyorlarmış.

Ertesi sabah erkenden konser alanına gelen hayvanlar merakla etraflarına bakınmışlar. Konser alanı renk renk balonlar ve kedi merdivenleriyle süslüymüş. Bir müddet sonra Aslan Kral gelmiş. Hepsi de Krallarını selamlayıp, yerlerine oturmuş. Kısa süre sonra konser başlamış. Müziği duyan hayvanlar yerinde duramaz olmuş. Hepsi de ayağa kalkıp dans etmiş. Hepsinin mutluluğu yüzlerine okunuyormuş.

Durumu gören Kral ile Misket amaçlarına ulaşmış olmanın sevincini yaşamışlar.

O günden sonra eksik olan parça tamamlanmış. Hayvanlar ve bitkiler eski neşesine kavuşmuş.

Onlar ermiş muradına darısı müziksiz kalanların başına.

Hacer Taner Bulut
www.kafiye.net