13.08.2019/Karabağlar

Sevgili torunlarım Zeynep ve erkek kardeşine;

Merhaba sevgili torunlarım. Bugün Kurban Bayramı’nın 3. Günü ve ben hala sizleri göremedim. Yıllar önce henüz bazı sebepler bilemediğim nedenlerden dolayı annenizle ve teyzenizle görüşemiyoruz. Aslında sebep anneannenizden ve dayılarınızdan kaynaklanmakta.

Evet Zeynep torunum 8 yaşına geldin ben sana hala sarılamadım. Şimdi de bir erkek kardeşin var. Ben bu erkek kardeşinin ismini dahi bilemiyorum. Sen büyük bir özlem ile evimde beklediğim sadece rüyalarımda ara sıra da olsa görmeye çalıştım, kokunu duyamadım, sesini duyamadığım biricik torunum şimdi iki torunum oldunuz. Senin özlemine dayanamazken şimdi erkek kardeşinin özlemide alabildiğine beni iyice iki torunumun özlemi ile daha büyük hasret özlem’den içine soktu. Anneniz ve teyzenizin hasretler bir tarafta sizlerin hasreti bir tarafta. Artık omuzlarım bu yükün altında ezilmeye başladı. Yaşım 65 olunca eski hareketliliğim, eski dayanma gücüm, eski sabrım kalmadı canlarım. Bakalım daha bu hasret ve özlem ne kadar gidecek.

Sevgili Zeynep torunum ve kardeşi. İkinizde canımsınız, ikinizde burnumda tüten, rüyalarimda göremediğim torunlarım benim. Size olan özlemimi, size olan hasretimi, size olan duygularımı anlatmak şu an için mümkün değil. Allah’tan en büyük dileğim ikinizi de görmeden bu dünyadan ahirete göç etmemek. Sizi dünya gözüyle görüp ikinizide kucaklamak. Bol bol koklamak, ikinize de sarılmak, dede oldumu hatırlayarak sizlere ne sarılmak olacak. İnşallah bu arzuyu ve duygularımı siz torunlarıma duyursun. Bu duam kabul olsun inşallah.

Sevgili torunlarım, bakalım daha kaç Bayram geçecek sizlerin özlemiyle. İnşallah kavuşmamız yaklaşmıştır bir an önce de sizlere sarılırım. İnanın torunlarım ne konuşacak gücüm kaldı ne de yazı yazacak gücüm kaldı. Sizlere olan duygumu ise çok zor anlata biliyorum.

Sevgili torunlarım şu an sözün bittiği yerdeyim. Artık konuşabilecek gücüm kalmadı, en azından bu bayramda size evimde sarılabilseydim o kadar mutlu olacaktım ki, mutluluğumun tarifi anlatımı mümkün olamayacaktı. Bu bayramda sizden uzak ve sizler bu bayramda benim kapımı çalmadı nız daha doğrusu kapımı çalmanıza izin vermediler. Daha fazla sözü uzatmak istemiyorum canlarım. İnşallah kısa zamanda buluşmak kucaklaşmak özlem gidermek dileğiyle sevgili torunlarım benim. Allah’a emanet ediyorum sizleri.

Saygılarımla.

Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net edebiyat sayfası sahibi