BUGÜN SENDEN BANA ARMAĞAN

Bugün anneler günü. Az sonra kapım çalınacak ,biliyorum. Bir kargo elemanı elinde bir buket çiçek ya da bir paket, adımı söyleyecek. Heyecanla alacağım elime, gönderdiklerin her neyse. Çok mutlu olacağım.

Mutluluğumun sebebi sensin. Hem de iki kere sensin. Beni annelik mertebesine getiren sensin. Sen verdin mutlulukların en büyüğünü. Seni, sana sormadan bu keşmekeş dünyaya getirerek iyilik mi yaptım bilmiyorum. Öyle zor ki hayat. İnsanlar öyle anlaşılmaz ve öyle kötü oldularki sana bir şey olur diye çok korkuyorum.

Senin sayende sahip olduğum bu çok özel günde yüreğim yine seninle dolu. Seni kucağıma aldığım o gün var ya tarifi imkansız duygularla çarptı yüreğim. Dünya daha güzel göründü gözüme. Çiçekler başka açtı, kuşlar daha güzel öttü. Yaşamamın amacını anladım. Ama affet beni güzel kızım(-larım). Bu acımasız dünyada bir yaşam savaşının içine attım seni. Oku dedim, çalış dedim, şunu yap, şunu yapma dedim. Bazen çok sıktım, bazen –istemeden de olsa- yaktım canını. İnan bana tek amacım vardı, ayakların üzerinde dimdik durman ve yanlışlardan, kötülüklerden uzak kalmandı.

Sana karşı yanlışlarım da olmuştur elbet. Beni affet. Güçlünün güçsüzleri ezdiği, acımasızca doğanın yok edildiği, annelerin, çocukların gözyaşlarının dinmedi bu ülkede sana ne vadedebilirim ki? Çok mutlu olacaksın diyemem. Sana kazandırdığım bu duyarlılıkla mutlu olman çok zor. Etrafında yaşanan kötülükleri gördükçe üzüleceksin. Ama göz yumma, hiçbir kötülüğe. Kimse durmasa da sen dimdik karşı dur. Yürü üzerine, ikiyüzlülerin, kötülerin, acımasızların.

Canım kızım, bugün bana verdiğin hediyelerin en büyüğü, bugün başıma taktığın “annelik tacı”nın gölgesinde yaşayacağım güzel bir gün. Sen, zemheri ayazında içimi ısıtan, bozkırın ortasında açan çiçeğimsin. Sana yüreğim dolusu teşekkür ediyorum. Anne olarak beni seçtiğin için, beni anne ettiğin için.

Bugün anneler günü, annelere seslenmeliyiz ama ben beni bu mertebeye ulaştıran kızıma(larıma) yani sana sesleniyorum. Yavrum sen de bir gün anne olacaksın. Bugünü sen de kutlayacaksın. O zaman beni daha iyi anlayacaksın. Günün, günüm , günümüz kutlu olsun.

Ayşe bulut
www.kafiye.net