Saygı göster ki saygı göstereyim!

Bir zamanlar bu ülkede 40 günde öğretmen yetiştirildi. Yine hızlandırılmış eğitim altında öğretmen yetiştirildi. Bu hakimlikte, polislikte Hatte sağlığımızı emanet ettiğimiz Doktorlarda bile birkaç defa uygulandı.

Sevgili dostlar en ilginci ne biliyor musunuz! Son zamanlarda o kadar çok Şair arkadaşlar var ki, inanın şair dostlar asla bana alınmasın Bir şair şiirini yazarken o şiiri bir günde, 10 günde bir ayda yazar. Ne olursa olsun bir günde 5 tane 10 tane şiir yazılmaz.

Edebiyatımızda şairler Eserlerine yıllarını vermişlerdir. Edebiyatımızda vermiş oldukları eserleriyle okuyucuyu etkileyen şairler bir yılda 5 yılda olgunlaşmamış yıllarını vermişlerdir. Şimdi ise yazmış olduğu şiirleri hemen bir kitap haline getirerek Şair olduk demenin dışında kendilerini üstad, üstade ünvanları ile ortalıkta cirit atmaktadır. Yeni sair Dostlar alınmasın yıllarıni, deneyimlerile, gözlemleriyle süsleyen Yılların edebiyatci ve şairleri ile kendilerini aynı kefeye koyan yeni yetmelere üzülüyorum. Üstat olmak o kadar kolay değil, Herkes Haddini Bilecek.

Eski şair ve yazarlarımız eserlerinde; gözlem, inceleme, deney, araştırma gibi Detaylara çok değer veriyordu. Şimdiki bazı şairleri istisna tutuyorum vermiş oldukları eserlerde; ne noktalama ne büyük harf  kuralı ne de Özen Kesinlikle yok ve bir iki yıllık şairler ortalıkta ahkam kesiyor. Ustaya saygısı olmayanın,  ustaya saygı göstermeyen bazı Yeni yetme şairlere Ben de saygı göstermiyorum. Herkes Haddini Bilecek,  Herkes yerini bilecek, herkes saygı göstermesini öğrenecek. İşte o zaman usta şair olmanın yolu açılmış olur.

Saygılarımla.

Karabağlar/İzmir – 12.09.2017
Hüseyin Durmuş
Emekli Edebiyat Öğretmeni
Şair Yazar