GÖRÜŞÜRÜZ

Kim ile karşılaşsak, kim ile konuşsak telefon ile yada yüz yüze, hep aynı şeyi söyleriz ayrılırken, vedalaşırsın, telefonu kapatırken ”görüşürüz”

Çoğu kez nezaketen söylenir bu cümle hatta çoğu kez anlamını bile düşünmeden öylesine. Görüşünüz diyerek kapanan telefondan sonra o kişi ile yıllar geçer ama bir türlü görüşülmez. Yolda rastlar insanlar bir birine, şimdi işim var müsait bir zamanda görüşürüz diye vedalaşılır ama o müsait zaman bir türlü gelmez görüşülmez. Görüşünüz derken bunu gerçekten yerine getiren var mı ?
Ne kadar görüşebiliyoruz.  Ya da ne kadar gerçekten görüşmeyi arzu ediyoruz ve gerçekleştiriyoruz. Bu söz vaat dolu, umut dolu ve sevgi dolu olmasına rağmen, laf olsun diye öylesine söyleyip anlamını harcıyoruz. 
Emekli olunca evde daha çok vaktimin olduğu son 6 ay da daha çok düşünme fırsatım oldu. Bu yüzden bu konu dikkatimi daha çok çekti ve bu sözü kimden duysam gülümser  oldum kendi kendime..Çalıştığım için benimle görüşme imkanı bulamayan müsait olduğunda görüşünüz diyen dostlarım, ailem, akrabalarım, arkadaşlarımı düşünüyorum haliyle.. Görüşebiliyor muyuz?
Hayatın keşmekeşi içinde unutulan ve hakkı verilmeyen duygular gibi iletişimi de yitiriyoruz sanırım. Daha bir yalnız olduk galiba, paylaşmayı bölüşmeyi unuttuk. Çoğu zaman da sanalda yaşıyoruz zaten..Seni özledim yanımda olmanı istiyorum cümlesini ne kadar az kullanır olduk bir birimize, hatta hiç kullanmaz olduk. Birlikte olmak yerine yalnız olmayı seçtik, en acısı da seçmek zorunda bırakıldık. Menfaatler, kazıklar, vefasızlıklar, ayrılıklar, acılar, üzüntüler ve bunları yaşatanlar yüzünden uzaklaşır olduk birbirimizden. Daha bir yalnız kaldık. Bu kategoriye girmeyen tüm sevdiklerimiz ise hayat şartları, mesafeler, vakit vs sebeplerden koptuk. Bazen de bu sebeplere sığınmayı tercih ettik üşendik, önemsemedik, ihmal ettik, uzaklaştık. Aklımıza geldikçe aradık ya da işimiz düşünce, ve yine aynı şeyi söyledik “görüşürüz” Oysa ben hala ısrarla bekliyorum bu sözün gerçek anlamını, uygulanmasını, görüşebilmeyi 
Şimdi bende sizlere aynı şeyi söyleyeceğim haliyle, geneli bozmayayım..
Sağlık ile sevgi ile kalın, mutlu kalın.. 
Görüşürüz
Sevgilerimle

Şule Akar
Kurtköy, Pendik
2017 01 26 15:00