Bayramınız Mübarek Olsun

İslam aleminin; rahmet, mağfiret, sevinç, mutluluk, dayanışmanın ve daha bir çok özelliklerin birlikte yaşandığı rahmet ayı olan ramazan 29.Ağustos.2011 itibariyle sona eriyor. Bir ay boyunca çok yoğun ibadet çalışmaları yanı sıra hayır ve hasenatların bol bol yapıldığı, duaların gözyaşlarıyla Allah’a ulaştığı en güzel ay sona eriyor. Sağlık olursa 11 ay sonra yine aynı coşku, aynı mutluluk telaşı ile kutlamaya hazırlanacağız.

Bayramlar; dostlukların daha da kuvvetlendiği, pekiştiği, dost ziyaretlerin en yoğun olduğu çok özel günlerdir. Büyüklerimiz yollarımız gözleyecek. Annelerimiz, babalarımız sok camdan sokağı seyredecekler. Bir birlerine şu hanımlar bu beyler geliyor, hadi kapıda onları karşılayalım diyecekler. Bazıları anne ve babasından ayrı olduğu için çok buruk bir bayram geçirecekler. Bazılarımızda yalnızlığın verdiği olumsuz duygularla kapılara ve telefonların çalmasına dikkat edecek. Fakat sonuçta daha önce olduğu gibi yine bir bayram acısıyla tatlısıyla geçecektir. Bayram beklenirken beklendiği gibi değil beklenmedik biçimde geçecektir. Belkide beklenmedik biçimde müjdeli haberler, hiç beklemediğiniz bir biçimde karşınıza sizi terk ettiğini sandığınız akrabalarınız, eşiniz çıkacaktır bu bayram. Fakat sonunda acısıyla tatlısıyla geçecektir.

Gelin bu bayramda bir değişiklik yapalım değerli dostlarım. Dargınlar, küsler barışsınlar. Kırgınlıklar; yeni sıcak ilişkilere, dostluklara, bağışlamalara, yeni sarsılmaz akrabalık ilişkilerine dönüşsün. Küçükler büyüklerini arasınlar. Onlara mutlaka ulaşsınlar. Bağışlanma ayında Allah’ın günahkar kullarını bağışladığı, yaptıkları içten tövbeler ve yakarışlarla kullarına merhamet ettiği bir bayram gününde gelin bizlerde bağışlayalım kızdığımız akrabalarımızı, tanıdık eş dostlarımızı. En azında merhabalaşalım, tamamen konuşmamak ve akrabalık ilişkilerimizi tamamen kesmektense yine de konuşmaya devam edelim.

Değerli dostlarım, sözü fazla uzatarak bu bayram günü sizlerin canını sıkmak istemem. Ramazan bayramının; Türk ulusuna, tüm Müslümanlara hayırlara vesile olmasını diler, bağışlanmalara, mağfiretlere ve bereketlere vesile olmasını dilerim.

Saygılarımla.

Hüseyin DURMUŞ
www.kafiye.net