Başlarken

Değerli Okurlarımız
Günümüz teknolojisine ve iletişim ağına ayak uydurmak inanın o kadar zor ki.Her yeni güne kalktığımızda yeni bir buluşun, yeni bir teknolojik uygulamanın günlük yaşantımızda kullanım alanına girmesi.Daha birini tanımadan,birini anlayamadan devamlı yenisiyle karşılaşıyoruz.
Çağımız elektronik iletişim ağı ile öyle bir çevrilmiş ki,evimizde kullanmış olduğumuz teknolojinin son ürünü olan araç ve gereçlerin yanı sıra haberleşmede kullandığımız telefon ve internet ağına hala akıl sır erdiremeyenler var.Bu kadar hızlı gelişmenin hatta baş döndürücü ilerlemenin sakıncaları da yanında gelmektedir.Nükleer enerjinin yararlı kullanımlarının yanı sıra zararlarının da bu dünya çernobil faciası ve son depremde Japonya’da hala büyük tehdit unsuru olan nükleer santrallerin olumsuz etkisini unutmak mümkün değil.Bunun yanı sıra günümüz insanını tehdit eden,bilhassa genç nesil dediğimiz çocuklarımızı tehdit eden,büyük yararlarına rağmen kimsenin umursamadığı yüksek kullanım kapasiteli telefonların çocuklarımıza verdiği zararı inanın hiç görmek istemiyorum.
Değerli okurlarımız. Bu gün elimize almış olduğunuz büyük bir itina ile incelemeye başlamış olduğumuz KAFİYE DERGİMİZİ sizlerin beğenisine ve görüşlerinize sunmuş bulunuyoruz.Büyük bir özveri ve uzun süre düşünülerek planlanmış bir şekilde sizlere sunmuş olduğumuz bu dergimiz,teknolojik haberleşmede alanında en güzelini sizlere sunmaya çalışmaktadır.Günlük yaşamda yorulduğunuzda,elinize alarak biraz olsun dinlenmenizde,sizleri duygusal olarak,değişik boyutlara götürmek amacımız.Sizler duygulandıkça,gülümsedikçe,bazı soruların sorularak karşılığının alındığı bir derginin içerisinde olduğunuzu gördükçe bizler çok mutlu olacağız.Bunun içinde elinizdeki dergiyi her defasında daha iyisini,daha güzelini sunmak için büyük bir uğraş verdiğimizi bilmenizi isteriz.
Dergimiz Kültür,Sanat ve edebiyat üzerine siyasetten uzak bir şekilde hazırlanmıştır.Dergimizde siyaset kokan yazılara yer verilmeyecektir.Ayrıca ne etnik, ne dini ne de ırkçılık ayrımına yer verilmeyip 7’den 77’ye herkesin rahatlıkla alıp okuyabileceği bir dergi olarak karşımıza çıkıcaktır.
Bizler bir ekip olarak bu dergiyi hazırladık. Bu dergiyi hazırlarken çok araştırdık. Bu dergide okurlarımıza neler sunalım,neler hazırlayalım ki; sıkmadan sinirlenmeden sizlere güzellikleri okumanızı sağlayalım.Sizlerin içinden birileri olarak hazırladık KAFİYE dergisini.Siz okurlarımızın gözü ile bakarak sunuyoruz sizlere.
Dergimizde ilk sayfalarda bir ayrıcalık yaptık.Bu ayrıcalık “GENÇ NESİL” dediğimiz bir köşeden ibarettir.Bu köşeyi geleceğimizin genç kuşağı olan ilköğretim ve lise öğrecilerine ayırdık.Bu alanda sesini duyurmak isteyen öğrencilerimizin seslerini sizlere duyurmak için çalışacağız.Türkiye’nin neresinde olursa olsun; hiçbir şart koşmadan bize ulaşan yazılar yayın ilkeleri doğrultusunda dergimizde yayına alınacaktır.
Bu dergide sadece genç neslin sesi olmakla kalmayıp içimizden bir çok değerli şahısların gün yüzüne çıkmamış yada çıkamamış olan yazıları bize ulaştırıldığı takdirde dergimizde yayınlayarak sizlerinde duygularına tercüman olacağız.Ayrıca her sayımızda başlangıcından günümüze edebiyatımıza ve şiire bir bakış yapacağız.Önemli şahsiyetleri dergimizde tanıtmaya çalışacağız.
Evet değerli okurlarımız.”GENÇ NESİL” olarak düşündüğümüz öğrencilerimizin; şiir, öykü, makale,deneme,mektup,masal ve fıkradan oluşan yazılarını kendi köşelerinde yayınlamaktan KAFİYE DERGİSİ ekibi olarak büyük bir mutluluk duyacağız.
Dergimizin adı aynı zamanda,internet üzerinden www.kafiye.net edebiyta sayfası ve www.kafiye.net İnternet radyoculuğu ile kardeş kurluştur.İnternet erişimizden sesli erişime ordanda görsel gçrsel erişime diyerek KAFİYE DERGİMİZİ siz okurlarımıza sunmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız.
SAYGILARIMIZLA

01-06-2011
Nur UYGUN
Yazı İşleri Müdürü