RAMAZANA ÖZEL

11 Ayı Sultanı Ramazan geldi Hoş geldi, Bu ayda sadece oruç tutarak ibadet edilmeyeceğini hepimiz de biliyor ve idrak ediyoruz. 

Bu ayda Oruç tutmak farz ama tutamayanları kınamak yerine vardır bir sebebi diye düşünmemiz lazım değil midir? Ben şahsım adına söylemeliyim ki hayatımda tutamayanları kınamam kınamadım da. Ramazan bir fırsat ayıdır aynı zamanda. Birbirimizle helalleşmeli ve geçmişte yapılan hataların tekrarlanmayacağı hakkında hem kendimize hemde karşımızdaki insana veya insanlara söz vermeliyiz. Helallik almak benim için önemlidir. Bazen insanlar istemeden de olsa veya isteyerek birbirlerini üzebiliyor. Hepimizin hayatında zaman zaman yolunda gitmeyen bir şeyler olabiliyor. Allah rızası için helallik almanın önemini vurgulamak istedim.

Öyle insanlar var ki yeryüzünde şaşırıp kalıyorum. Bir insan yalan söylemeyi en doğal hakkı gibi görebilir mi? veya Allah tan korkmadan insanları kandırıp, sonrada mazlum pozlarında olabilir mi? Mevlana Hz.nin dediği gibi ”YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL YADA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN” Olamıyorsa her daim kaybetmeye mahkum biri olarak yaşayıp, güvenilmez insan olarak ölecektir. Arkasından ne iyi bir insandı dedirtmek var, birde ” Ne biçim bir insandı, Allah’tan korkmadan kul hakkına girerdi” dedirtmek var. Allah (cc) ” HER TÖVBEYİ KABUL EDERİM AMA KUL HAKKI İLE KARŞIMA GELENİ AFFETMEM” Bunu niçin mi yazdım? İnsanların kendilerine olduğu kadar başkalarına karşı da sorumlulukları vardır. En büyük sorumluluk ise Allah (cc) karşı görevimizdir, sorumluluklarımızdır. O halde bir daha oturup düşünmemiz ve kimi incittim de helallik almadım diye düşünmemiz gerekiyor. Mübarek Ramazan ayında olduğumuzu, bolca tövbe edip sadaka vermemiz Allah (cc) için lazım.

EĞER HAKKINI İSTEMEDEN DE OLSA YEDİĞİM VEYA GASP ETTİĞİM, FARKINDA OLMADAN ÜZDÜĞÜM İNSANLAR VAR İSE ÖZÜR DİLERİM, Bilerek kimseyi özellikle incitmek istememişimdir hayatım boyunca.VE HELALLİK ALMAK İSTERİM. . FACEBOOK SAYFAMDA OLAN ARKADAŞLARIM , KARDEŞLERİM, AKRABALARIM, TANIDIĞIM VEYA HENÜZ ŞAHSEN TANIŞMAK NASİP OLMAMIŞ BİR DÜNYA EKLEMİŞ OLDUĞUMUZ ARKADAŞLAR VAR. HAKKINIZI HELAL EDİNİZ LÜTFEN.

HAYIRLI, BEREKETLİ VE HUZURLU RAMAZANLAR DİLİYORUM.

SAYGILARIMLA
Aylin AKGÜN
www.kafiye.net