YOK OLMAK YA DA AŞIK OLMAK

Bir insana ya aşıksındır ya değilsindir. Ortası olmaz bunun. Aşk,siyah-beyaz kadar net çizgiler taşır.Griliği kabul etmez. Bu yüzden aşık olup olmadığını da çabuk anlarsın. Zamana yayarak aşık olunmaz. Bir andadır o, o an geldiğinde ya aşık olursun ya da olmazsın.

Sevmeyle karıştırma aşkı. Bir insanı zaman geçtikçe sevebilirsin, çok sevebilirsin.
Ama bir insana zamanla aşık olunmaz. Böyle birşey aşkın ruhuna aykırıdır. Aşık olduğun kişiyle bir ilişki yaşamayabilirsiniz, şartlar el vermez. Ne bileyim mesafeler vardır aranızda falan filan.. İlişki olmasa da aşk vardır. Aşk başka şey ilişki başka..
Her ilişkide aşkı arama. Bulamazsın. Sen bakma sürekli el ele, göz göze gezen çiftlere.

Hiçbirinde aşk yok onların. Biraz da dostlar alışverişte görsün misalidir o. ‘Ben ilişki isterim, yalnız kalamam’ diyorsan.. O zaman hayatında griler olacaktır, oyunlar olacaktır. Aşık olmadan yürüteceğin ilişkide iki yüzlülük kaçınılmazdır. Sevgilinin yüzüne güleceksin ama bir yandan da sıkılacaksın örneğin. Buluşmalara yüreğin ata ata gitmeyeceksin. Hatta buluşmamak için bahaneler sanacak ama sen yine de aşk arayışı içinde olacaksın..

Aşkın olmadığı ilişkiler uzun da sürebilir, çaresizlikten.! Yine de kanma o ilişkilerin ışıltısına.Sen bir de yaşayanlara sor onu. Aşık olmadığın bir kişiye sarılmanın, onu öpmenin nasıl birşey olduğunu sor onlara. Sonra tekrar düşün; aşkı mı ilişkiyi mi tercih etmek istediğini..

‘Öyle ya da böyle biri olsun hayatımda’ dersen.. Merak etme hiç kimse kınamaz seni,yaşar gidersin..
Ama bir an gelir.
O an gelir..
Aşk gelir..
‘Hayır’ diyebileceğini mi sanıyorsun? Aşkı kapından kovabileceğini mi sanıyorsun?
Bunu akıldan bile geçirme.. Aşk gelirse.. Kendiliğnden gelir ve kapıyı bile çalmadan girer içeri.
‘Hoşgeldin’deyip karşılarsan..Kendini aşkın kollarına bırakırsan.. Mutlu olursun..! Direnirsen.. Aşkı görmezden gelirsen.. Yok olursun ..!

Gurbet ÖZEL
İzmir Beşetepeler Lisesi 12/D
www.kafiye.net