KADIN OLMAK…
Kadın olmak.. Pek keyifli aslında..Kadın olmanın hakkını verdiğimi düşünüyorum. En büyük pay güçlü olmam sanırım. Sebepleri hoş olmasa da güçlü bir kadın olmaktan hep gurur duydum, ve hep bundan dolayı mutlu oldum..

Kendimi  KADIN gibi hissetmeye başladığım yıllar çok olmadı aslında.. Yaşıma rağmen hemde çok olmadı J..  Çünkü ben kadın olmaktan öte hep çocuktum. Çocuk ruhumu besleyerek büyüdüğüm için hep çocuk kaldım.

Mutsuz zamanlarda, sorunlar çoğalmış ve üzerime yığın ile gelirken daha bir çocuktum üstelik. Tesellim çocuk ruhum, her acıya rağmen yüzümü güldürdü..
Çok şükür bir bir sıkıntıları atıp, hayatı düzene sokunca içimdeki çocuk da yorulmaz oldu artık. Onu sürekli avutmak zorunda kaldığım günler geride kaldıkça, çocuk ruhum kişiliğimin bir parçası olarak benimle mutlu yaşamaya başladı. Ve..kazık kadar kadın ben hala salıncak gördüğümde biniyor, pamuk şeker gördüğümde alıp yiyor, balon görünce satın alıyorum. Renkli sallanan başlıklarla dolu kurşun kalemlerimi çalışma arkadaşlarım ile paylaşırken bile çocukça kaprisler yaptım vermemek için.  Valla hi ben masumum, hep suçlu çocuk ruhum J

Şaka bir yana, kadın olmak hele ki ülkemizde kadın olmak bu kadar zor ve bu kadar olumsuz iken. Yaşanan pek çok tatsızlıklara ve mutsuzluklara rağmen yine de pozitif olmayı seçtim kendime. Yıllar boyunca ne kişiliğimden ne yaşamımdan ne de kadınlığımdan ödün vermedim. Bugün içimdeki kadın ile gururum tekrar katlandı. Çok şükür ki hayatın tüm zorluklarına rağmen hala dimdik ayakta hala güçlü hala ekmeğimin savaşını veriyor, kimseye muhtaç olmuyorum. Çok şükür çalışıyor, üretiyor, kazanıyor ve keyifle paylaşıyorum tüm zenginliklerimi, emeğimi, bilgimi, birikimimi..

Kadın olmaktan mutluyum.. Kadın olmaktan gururluyum.. Ve bu vesile ile tüm hemcinslerimin bu gününü kutluyorum

Sevgilerimle

Şule Akar
Kurtköy, Pendik İstanbul

2016 03 08 Saat: 10:35

www.kafiye.net