Merhaba Mimar Sinan !

 

Ben Fatma 11 yaşında bir kızm.12. yaşıma girmeme az kaldı.19 mayıs’ta olucak. Şuan teknoloji  inamayacağımız, şeyleri gözlerimiz görmektedir. Her neyse. Benim bir, kariyemin olmasını isterdim. Ama hangi mesleği seçeceğimi  bilemiyorum. Öncellikle mimar olmak istemyorum. Annemler diyorki; avukat ol, anasınıfı öğretmeni ol diyorlar.

Şuan kafam dağınık.Bu gün her saniyede teknoloji artmaktadır.Bende isterdim mimar olmayı, ama çok sorumluluk ister,biliyorum diğer mesleklerde sorumluluk ister. Şuan 06.05.2015 tarihindeyiz.Sanırsam siz 1495 yılında vardınız.520 yıl geçmiş.Vay canına o kadar o yıllar geçtimi? Belliki geçmiş.  Edirne’de yaptığınız camii’ye hayran kaldım! O minareller’de galiba cam vardı . O cam  bence daha güzel gösteriyor.

Medreseller,okullar,aşhaneler,kervan saraylar yaptığınızı  duydum.5.sınıf’a gidiyorum. Bizim türkçe ders kitabında Edirne’de yaptığınız camii hakkında bir hikayesi  var. Yoksa ben nerden öğreniyim o kadar,eserleri.Sizin yaşadığınız yıllar’da teeknoloji  hiç gelişmemiştir.

2015 yılında bilgiseyarlar, telefon, televizyon, ütü, buzdolabı, fırın gibi pek çok teknolojik aletlar var ve halen gelişmektedir. Bence sizde,yaşamalıydınız. Türbeniz varmı, bilmiyorum olsa mutlaka, gidmek isterdim. Emin olun!Türkiye’yi gezmek istiyerek,tarihi eserlerigörmek isterdim.  Ben çok istediğim şey…Telefon! Aşırı çok istiyorum. Ama bunu  anca, bir beş sene sonra görürüm.

Tarihi eserleri korumalıyız. Onlar geçmişteki kalıntılardır. Ne yalan söyliyim ki, sadec camii’ye hayran kaldım. Sadece onu mu tek beğeniyorum? Hayır! Denizlideki  Pamukkale’ye,Konya mevlayı’da çooook beğeniyorum.

Benim bir bilgiseyarımın olmasını çook istiyordum. Kur-an’ı Kerimi okuyup tam hatim edecekkene 1 sure kalmıştı. işte o zaman geldi. Tabi  bende havalara uçtum. Bulut gibi.. Şimdi evimde 12 tane teknolojik alet var. TAM 12 TANE! 2 tanesini tek kullanmıyoruz. E zaten kullanılmak için yapılmıştır.

Artık arabalarda var bildiğinizi gibi.Atla arabaya tak diye var. Bence herkes bilim adamlarını atalarını sevmelilerdir. Ben açıkçası  fazla teknolojik aletleri gerekmediğinde olsada fazla yararlanabiliyorum.Tam 350 tane esere imza atığınızı duyduğumda dedim ki”Vay ne oldu 350 nerden çıktı?”dedim.

Çünkü hakkaten şaşırdım bu zamanlardaki mimarlar bile o kadar yapamıyorlar. Hakkaten yani. Ben Edirne’ye gitme şansım olsa Selmiye camii’sine giderek fotoraf çekmek isterdim. Ben sizi ilk kez türkçe derkitabından değil okulumuzun, bir bloğunda geçmişteki insanların fotorafları doğum-ölüm günleri ve yaptığı işleri yazıyordu. Ve sizi orada gördüm.Ama bu kadar eserlerin hepsini ne ara yaptığınıza şaşırdım.Sizi unutmayarak,siz’i severek eserlerinizi koruyacağız. EMİN OLUN!

BENDEN BU KADAR! HOŞÇAKALIN!


FATMA AKYOL
5-A 358
Uluğbey Ortaokulu
www.kafiye.net