NE OLDU BENİM EŞSİZ MEMLEKETİME ?

BAŞTACI KADINLARIMIZIN KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Ne oldu diye soruyorum hergün kendi kendime. Gün geçmiyor ki bir vahşet haberi çıkmasın gazetelerde. Söylenmesin televizyonlarda hem de öyle böyle vahşet değil. İnsanın, aklı fikri almıyor. Ne oldu güzelim insanlarımıza ? Neden bu kadar patlama noktasına geldiler ?

Hani nerde kadınlarımıza olan saygımız, eşlerimize annelerimize olan saygı ve sevgimiz. Çocuklarımıza gösterilen şefkatimiz. Ne bozdu bizi böyle ? Birliğimizi dirliğimizi sevgimizi, merhametimizi tek bilek, tek yürek oluşumuzu. Kim yok etti Bu değerlerimizi?

Aslında mantığını kullanan, gündemi takip eden herkes bunların cevabını verebilir. Buradan yani Yurt dışından canım Türkiye’min durumunu daha açıkca görebiliyorum. Görüyorum içim acıyor, duyuyorum kalbim dayanmıyor. Bazen öyle anlar geliyor ki içim daralıyor nefesimin kesildiğini hissediyorum. İnsan duyarsız kalamıyor işte. Aman sende sana ne diyemiyor. Benim insanım onlar, uzakta da olsam seviyorum Canım Memleketimi. İçini dolduran insanlarımızı. Köylüsü ile kentlisi ile çoluğu çocuğu ile.

Ne olur insanlar birbirlerini sevseler, herkes, herkesin yaşam hakkına saygı gösterse. Eksik gedik aramasalar birbirlerinde. Burdaki gibi Devlet durumu iyi olmayanlara baksa. Particilikle değil ama ayrım yapmadan herkese ama herkese. DEVLET BABA desek yine…Herkesin çalışacak iş ortamı olsa… Ahhhh ahhh ne hayaller dimi. Olur mu dersiniz birgün acaba.

Kadınlarımız, ana olan eş olan, CAN olan CANAN olan o güzel kadınlarımız yine baş tacı olsa. Sevgi ile sevilse sayılsa. Kadın olmadan hayat olur mu ? Onun yoldaşı erkek olmadan hayat sürer mi ? Ahh bu denge bu denge bir korunabilse…

Evet, bunlar ancak sosyal devlet anlayışı içerisinde EKONOMİK düzeni oturmuş Kişilerinin refah düzeyi yerinde olan bir memlekette olur. İnsan geçim sıkıntısı çekmese neden eşini öldürsün, neden çocuklarına kıysın akıldan yoksun değilse.

SEVGİ olursa GEÇİMİ DÜZEYİ yerinde olursa insanlarımızın, bu vahşetler biter diye düşünüyorum. PEKİ SUÇ KİM DE? Daha fazla derinlere dalmadan az ve öz yazmaya çalıştım hissettiklerimi AMA ŞUNU BİLİN İÇERİM DOLU ve yazacak daha çok şeyler var !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ben böyle diyorum kısaca Ya SİZ ?
BAŞTACI KADINLARIMIZIN KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Berat Bahure 08.03.2015 16.20
www.kafiye.net