BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM

Geldi 5 Ocak… Bugün benim doğum günüm… Kırk altı yıl bitiyor artık.
Geriye dönüp bakıyorum. Geçmişteki yıllara… Güzel, acı, tatlı, hüzünlü, sevinçli, mutlu, mutsuz yıllara…
Dedem, anaokuluna erken yollamak için iki yaş büyük yazdırınca beni; herkesin “Küçül de cebime gir” dediğini hatırlıyorum. Giydiğim emanet kıyafetlerin öylesine üzerimde durduğu günlerde beni ne kadar büyük gösterdiğini biliyorum. Okula gitmediğim günler, tombul olduğum için beni birkaç yaş büyük olarak algıladıklarına kayıyor zihnim bazen.
Dert etmedim hiçbirini yıllarca… Öksüz ve yetim büyüdüm; ama sevgiyi öksüzlüğümde öğrendim. Sevmenin ne büyük bir nimet olduğunu, adeta yudum yudum içerek kavradım.
Kırk yaşıma kadar yaşımı hep sorun ettim beynimde. Hiç büyümek istemedim. Her doğum günümde “Yine mi?” nidaları çınladı iç sesimde. Kırk sonrası ise yavaş yavaş sevdim yaşımı. Kırk altıyı bitirdiğim bugün; artık kendimi ne kadar çok sevdiğimi iliklerime kadar hissediyorum.
Bu yaşıma kadar kendimi hiç bu kadar sevmemiş ve hiç fark etmemiştim ne kadar güzel olduğumu. Artık güzelliğimin bilincindeyim ve kendimi seviyorum. Ne mutlu bana…
Yaş almak ile yaşlanmanın farkını hiç anlamamışım ben; doğum günlerinde yaş büyümesi yaşlanmak değilmiş meğer…
Artık her geçen gün, hayatın getirip götürdüklerine daha çok hâkim olabiliyorum. Gelene, kötü niyeti yok ise, sevgiyle “Hoş geldin” diyorum ve seviyorum.
Yani hem kendimi hem başkalarını sevmeyi öğrendim kırklı yaşlarımda.
Yaşamayı da seviyorum artık. Baktığım her şey, hayatın her dakika filizlendiğini, güzelleştiğini hissettiriyor bana. Tek başıma sevdim hayatı; yaslanmadım kimselere. Gücümü hep kendimden aldım. Parasıyla, adıyla hava atanlardan olmadım. Güzelliği, güzel bakmayı öğrendim. Kimse bir şeyleri öğretmedi bana. Baktım hayata; almak istediğim sadece güzelliklerdi ve ben onları aldım.
Hissettiğim yaşımda yoluma devam ediyorum.
Bana olduğu kadar her insana mutluluklar diliyorum.

Melek KIRICI
www.kafiye.net