TÜRKİYE ÖLMEYECEK
Yıllar var ki, Türk’ü çekemeyen, onun ilerlemesine katlanamayan, “Türkiye ne ölsün ne de yaşasın” diyen pek çok ülke var yeryüzünde. Çağdaşlaşma yolunda, bilim alanında kendi ilerlemelerini kaydedip zirvede olmak isteyen bu ülkeler, Türkiye’nin refah içinde ilerlemeci bir zihniyetle attığı adımların sesinden ürktü. Sesi susturmanın tek yolu ise ülkemi başka karışık işlerle meşgul etmekti. Böylece Türkiye terör kargaşası ile iç savaş yaşayacak, iç savaşın faturası millete kesilecek ve yüzlerce şehit haberiyle tüm ülke tek konuda kilitlenecekti. Aynı zamanda bu ülkeler diğer, dünya üzerinde kurguladıkları oyunları karambolda rahatlıkla hayata geçirebileceklerdi. Bu düşünceyle ülkeme terör örgütü üyelerini akın akın gönderenler, kısmen hedeflerine ulaşsalar da hala Türk’ ün damarında özgürlük ve beraberliğin dolaştığını idrak edememişler.
Tarihten de bilinen bir gerçek süreçle “bu vatan bölünmez” sözü semaları çınlattı her şehit haberi ile. Ve biz ülkem insanının nasıl kendine dost olduğunu nasıl tek yürekte buluştuğunu defalarca gördük. Ellerimizde Türk bayrağı, yüreğimizde iman ve dilimizde teröre lanet sözleriyle sokaklara döküldük. Askerimizi yalnız bırakmadık bu çetin savaşta. Bu çetin savaşı sıcağıyla yaşayan, ülkemi koruma gayesiyle can veren şehitlerimiz için kalemlerimizle kurşun sıktık elin gâvuruna. Sesimizle gösterdik gayretlerinin boş olduğunu. Hele ki bir ana kuzusu daha şehit oldu diyince haber bültenleri daha bir fazla sarıldık birbirimize.
Ramazan, bayram nedir bilmeden hedefleri doğrultusunda sinsi stratejileri ile doğu bölgemize musallat olan bu terör, bir gözümüzü ve bir kulağımızı doğuya kilitledi. Doğru. Lakin diğer gözümüz hakikatleri aydınlığıyla görmekte, diğer kulağımız ise çatlak seslerin kaynağını tespit edebilmektedir. Hepsinden mühimi sarsılmaz bir yürekle kimin dost kimin düşman olduğunu idrak edebilmekteyiz. Karınca yuvasını dağıtacaksak yuvadan çıkan karıncaları tek tek öldürmenin çözüm olmadığını bilmekteyiz. Birini öldürsen biri gelecektir arkasından. O halde yuvanın yerini bulup onu hedef almalıyız ki kısa sürede terör belasından kurtulup bu ülkenin muasır medeniyet olmasını sağlayabiliriz.

Amaç belli, yol belli, kişi belli… Zor olan ne?

Şehitlerimizi rahmetle anıyor, teröre lanet üstüne lanet üstüne lanet yağdırıyoruz. Türkiye’yi öldüremeyeceksiniz. Türkiye ölmeyecek.

22.10.07
Elvin USUL
hizmet gazetesi
www.kafiye.net