KOMİK KADIN

Yaşamak istiyorum, sevinçleriyle, üzüntüleriyle bu hayatı sonuna kadar…. bana verilen süre kadar…
Daha çok merak ettiğim için yaşamak istiyorum. Bugüne kadar nasıl geldim, biliyorum.. .ya bundan sonra neler olacak,
beni daha neler bekliyor, hangi acılar, hangi sevinçler, gözlerimi hangi mutluluklar dolduracak.
Ne yaşadım ki zaten daha. Ömrümün son sayfalarına baktığımda koca koca yalnızlıklar, boyumu aşan dalgalar,
yapboz tahtası gibi hep en başa geri dönmeler…
Hayatla aramda bir sorun var. Bunu uzun zamandan beri biliyorum. Bazen düşünüyorum da yolun yarısına geldim,
acaba bu yolun sonuna kadar da böyle mi gidecek diye. Neden beceremiyorum, ne istiyor hayat benden, nedir veremediğim….
Kesin yine ben hatalıyımdır. Nasıl yaşanacağını hiç öğrenemedim ki, doğru bildiğim yanlış, yanlış bildiğim hep doğru çıkıyor. Aç gözlü biri değilim, küçük mutluluklar beni haddinden fazla sevindirir, hatta insanlar yüzüme acayip acayip bakarlar yaa ne var bunda bu kadar sevinecek veya gülecek diye. Ama beni güldürmekte, ağlatmakta o kadar kolaydır ki….

Komik Kadınım ben, insanlara komiklikler yapmak beni çok eğlendirir. Evet evet komik kadınım ben. Hayatın benimle neden uğraştığını şimdi anladım. Ona da komik, kolay üzülecek, kolay sevindirecek biri geliyorum, beklentilerim küçük olduğu için bana verdiği de işte böyle küçük mutluluklar oluyor. Olsun yine de teşekkür ederim ona. Çevreme baktığımda, görmek istemediğim o kadar çok şey varki. O görmek istemediğim şeylere ya sahip olsaydım.

Tamam yolun burasına bir şekilde geldim de ya bundan sonrası, yaş ÖMRÜN YARISI, hala komiklik yapabilecekmiyim? güldürebilecek miyim insanları? En iyi yaptığım şey o idi, ya artık onu da beceremezsem. Zaten hayatla da aram iyi değil, zor dayanıyor bana……Ne yaparım o zaman… çekip gitmek mi gerekir?
Giderim gitmesine o kolay da, ya sevdiklerim ve beni sevenler, canım ailem, canım arkadaşlarım…. Onları üzer miyim hiç. Çalışmalıyım komik olmaya, hayat beni kabul etmeli, içim kanlı yaşlarla sel olsada gülmeliyim, güldirmeliyim ben, beni sevenleri..

Nermin Zuhal GÖRENER
www.kafiye.net