“Yeni Bir Hayat”

 

     Yıl sonunda 12/B sınıfı tüm öğretmen ve öğrencileri şaşırtarak yazılılar ve deneme sınavlarında en yüksek ortalamaya sahip sınıf oldu. Bununla da kalmadılar, il genelinde düzenlenen yetenek yarışmalarında çoğu öğrenci güzel dereceler elde etti. Üniversite sınavı sonuçlarıysa mükemmele yakındı. Hemen hepsi güzel üniversitelere gitmiş, güzel bölümlere yerleşmişti.

    Onları ilk gördüğü günü hatırladı Pınar Öğretmen. Hepsi kendisini belki de umutsuz bir vaka olarak görüyordu. Aileleri ve çevreleri onlara işe yaramaz olduklarını, ne yaparsa yapsınlar aynı kalacaklarını söylemişti belki de. Ama Pınar onların her genç gibi bir ışık kaynağı aradığını biliyordu. Karanlıkta kaybolmuşlardı onlar; yollarını bulamıyor, nereye gideceklerini, ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Umutları yoktu ve korkuyorlardı. Geçmişten, şimdiden ve gelecekten korkuyorlardı. Çünkü umutların kaybolmaya yüz tuttuğu yerde, korkunun tohumları filizlenmeye başlar. O filiz büyür ve dallarıyla sizi kuşatır, ta ki bir bahçıvan gelip o dalları budayıncaya kadar.

     Öğrencileri Pınar Öğretmeni hiç unutmamıştı. Her öğretmenler gününde arıyor, kendi tabirleriyle “o eşsiz öğretmenin” öğretmenler gününü kutluyorlardı. Ona yeni hayatlarını kurmalarında yardımcı olduğu için teşekkür ediyorlar, kırık kalpler kutusunu hatırlatıp, o kutunun gerçekten de çok akıllıca bir yöntem olduğundan bahsediyorlardı.

     Üniversiteden sonra, Elvan şiirleriyle çok sevilen bir yazar oluvermişti; Elvan Demir. Oğuz üniversitede de basketbol oynamayı sürdürmüş, sonra da basketbol antrenörlüğüne başlamıştı. Kilolu ama kendisiyle barışık bir kız olan Fatmanur, üniversitede konservatuara gitmiş, şimdilerdeyse mesleğinde başarılı bir müzik öğretmeni olmuştu. Jimnastikçi Buse kendisini bu dalda geliştirmiş, lisanslı bir sporcu olmayı başarmıştı. Sadece onlar da değil, 12/B sınıfındaki hemen herkes eğitimini tamamlamış, yeni hayatlarına başarılarla devam ediyordu.

    Pınar Akyüz mü? Pınar Hanım, Pınar Öğretmen? O hala bir edebiyat öğretmeni. Yeni öğrencilerinin hayatlarına ışık tutmaya, yollarındaki engelleri kaldırmaya devam ediyor…
   

-SON-

Hilal Gümüş
www.kafiye.net