NASIL MI?

                   Öğretmenin görevi nedir? Bize hangi konuda yardım eder ya da bize ne katar? Peki biz öğretmenlere nasıl davranıyoruz? Bize hangi konularda yardımcı olurlar? Peki bu soruların cevaplarını hiç düşündünüz mü?

                 Öğretmenlerin görevi bizi topluma kazandırmaktır. Nasıl mı? Bize dersleri, ahlakı, iyi ve kötü davranışları öğreterek aslında bizi topluma kazandırır, ama bazı öğrenciler tembel oldukları için çalışmazlar,  işin daha doğrusu çalışmak istemezler. Bu da öğretmenlerimizi üzer. Öğretmenler bizim sorunlarımızı dinleyerek çözüm yolları arar.

                     Öğretmenler aslında bizim anne ve babamızdırlar da. Biz öğretenlerimize onların bize yaptığı bunca iyilik karşısında çok kötü davranıyoruz, aslında öğretmenlerimize iyi davranmamız gerekir. Ama biz öğretmenlerimize kötü sözler söyleyerek dersleri dinlemeyerek onları üzüyoruz. Onlarsa bizim yaptığımız bunca kötülüğün karşısında bizim iyiliğimizi istiyorlar. Bizi seviyorlar kolluyorlar düşünüyorlar, bize hiç bıkıp usanmadan dersleri tekrar tekrar anlatıyorlar.

                 Yaşamımızda öğretmenler olmasaydı ne olurdu düşündünüz mü? Öğretmenler olmasaydı; dersleri, ahlakı, okuma yazmayı, iyi ve kötü şeyleri öğrenemezdik okul denilen bir şey olmazdı. Zaten olsa bile okuma yazma bilmeyeceğimiz için okuyamazdık bunun sonucunda da bir meslek sahibi olamazdık, hayatımız boyunca zorlanırdık, nasıl mı? Bir yerden bir yere giderken okuma yazma bilemeyeceğimiz için gidemezdik, kitap okuyamazdık bunun sonucunda da kendimizi ifade ederken zorlanırdık. Şimdi okumayanlara cahil deniliyor işte o zaman bizde cahil olurduk. Peki hiç düşündünüz mü? Şimdiki cerrahlar mühendisler nasıl bu duruma geldi? Aslında bu sorunun cevabı çok basit yanıt tabi ki de öğretmenleri sayesinde. Şu an çok ünlülerse yine öğretmenleri sayesinde . Bu yüzden öğretmenler bizim için çok önemlidir onları kaybetmek istemeyiz zaten kaybetmemeliyiz.

                Öğretmenler bize ışık olurlar. İyi ya da kötü yolu seçmek, doğru ya da yanlış olmak bize kalır. Ama şunu asla unutmayın ki öğretmenlerimiz bizim her zaman iyi ve doğru yolu seçmemizi isterler….

Dilara Kara

6/E Mustafa Baykaş Orta Okulu   
www.kafiye.net