YENİ ÇIKTIM

Sana karşı bilerek uzak durduğum doğrudur. Dediğin o an var ya, işte o an yıkıldığım andır benim. Sana çok inanmıştım, sevgini kalbime sığmayacak kadar büyütmüştüm. Benimkisi sevmek değildi, benimkisi baştan ayağa aşık olmaktı. O an hayal mi gerçek mi anlayamadım, saatler geçtikçe düşündüm, düşündüm. Gözümün önüne geldi bir saniye yüzün, ağlamak istedim amma belli edemedim. Tüm üzüntümü içime gizledim, gün gelip yalvarsan da artık sana inanıp seninle olamam. Kalbimi kırmana, bir daha acımasızca kırmana izin veremem. Düşünme artık beni sakın, sen beni kaybettin gittin. O iki çift sözünle bitirdin. Hala şoktaydım,  yeni uyandım. Bir daha iki cihan bir olsa da ben seni sevmeyeceğim. Sensizde olsa yaşama, pes etmeyeceğim.

Yeni çıktım aşktan. Dün akşam çok düşündüm. Korkuyorum aşktan, severim, aşık olurum dıye yeniden. Tutulurum sana delice, sonra çaresiz kalıp üzülürüm diye çok korkuyorum. Gün gelir terk edersin sende beni sinsice diye korkum. Kahrımdan ölürüm, bu durum benim için ikinci yıkılış olur. Dayanamam, çok seversem taparı m, ne olur girme dünyama gizlice. Sonra senden ayrılamam, aşkınla yanıp kavrulurum. Çaresiz kalıp ölürüm, endişeliyim yarınlardan. Şimdi seviyorum dersin, sonra vaz geçersin. Hayallerimi yıkarsın. Biz seninle iki dost idik, seninle yine dost kalalım, dostça konuşalım, dostça dertleşelim. Sevgili olmaktan vazgeçelim, gelecek için huzursuz olmayalım, mutlu, huzurlu yaşayalım. Kimseyi de üzmeyelim.

Bir defa sevdim dedin mi yürekten sevmelisin. Canını kurban etmesen de edecekmiş gibi güven vermelisin. Her kadın sevilmeyi sever … Sevdiğine de hiç düşünmeden; sen benim canımsın, der. Senin için her zaman, her yerde; zorda, darda, varım diyebilendir. Ammma karşılığında da gösterdiği sevginin beş katını bekler. Kadın bir çiçektir, kadın  naziktir, sevmekten çok sevilmeyi, okşanmayı,  şımartılmayı, daha çok hak eder ve bekler. Onun için kadın sevildikçe yüzünde gonca güller açar. Kadın sevildikçe güzelleşir. Kadın biraz şımartılırsa bir başka hoş olur.

Son kararımı verdim, oh be bir rahatladım. Kış uykusuna yatıp ortadan kaybolacağım. Sabırlı olmayı öğrendim…  Sabır öyle bir şey ki, sen kopacak sanırsın, o gittikçe güçlenir, doğru kararlara varılır. Ümit ettiğin kapın kapandıysa başını çevirip, bırakıp;  hoşça kal fırsatı  verir ve böylece herkes iç huzurunu bulur .

Almanya/16.10.2013
Zülfiye Dönmez
www.kafiye.net