MÜZİK EVRENSELDİR
Ben bazen, arsız bela, fundyy, dj Akman da dinlerim. O an ki ruhum ne ise onu söyler, dinlerim. Evet arsız bela deyince ıyğ diyenleri duyar gibiyim. Bazen önemli olan ses değildir. Müzik ve sözlerdir. Ben yeri geldi mi Türkü, slov, arabesk, rap,yabancı, Kürtçe, Türk halk müziği… ben hepsini dinlerim. Şarkıda önemli olan ses değildir. Evet ses illa ki önemlidir ama ilk sıralama melodidir. Müziğidir. Ben dinlediğim onca müziğin sözlerini hatırlamam ama müziğini hatırlarım. Ses benim için 3. Plan.. Müzik konusunda herkese saygı gösteririm. Söyleyene de, dinleyene de. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama müzik bir emektir. Buna her zaman saygı duymak zorunda insan.
Benim gitar hocam, sırf bir kaç şarkı söyleyenleri eleştirdi diye ben kursu bıraktım . Sen kimsin ki argolu bir şekilde insanların emellerine laf ediyorsun. Müzik evrenseldir. Her insan bir değil. Benim kulağım kuvvetlidir. Müzik Eğitimi almadım belki ama müzik adına bir yeteneğim var. Bu…nu bilen biliyor. Ben her türlü müziği severim. Ben yanındaki arkadaşımın dinlediği müziği sevmesem bile, emeğe saygım olduğu için birlikte dinleyip, onun gönlünü hoş etmiş olurum.

Dediğim gibi, MÜZİK EVRENSELDİR.. Sen o şarkıcıyı,o müziği sevmeye bilirsin ama seven seviyor be ağbi. Biraz saygı lütfen.

İngilizce şarkıyı kim anlıyor? Ama sırf hava atayım dinleyen insanlar var. müziği kullanmak bu olsa gerek.. sözlerini anlamıyorsunuz ama müziği güzel geliyor ve dinliyorsun. Kürtçe dinlerim ama anlamam sözlerini. Ama gel gelelim, müzikleri beni benden alıp, kendi dünyamın dışına çıkarta biliyorlar

Müzik, damarlarda gezer.
Müzik, ruhunun en yakın arkadaşıdır.

Saygılar.

Fulya Sinem ERASLAN
www.kafiye.net