YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Geçmiyor aklımdan gördüklerim. Gözümün önüne geldikçe içim bir kötü oluyor ki anlatamam. Bugün bütün gün uyudum. İftara kalka bildim sadece. Uyuyunca geçer diyorlar hep. Evet daldığım sürece geçti ama gözümü her açtığımda tekrar geliyor o kaza…

O yaşlı amcanın cansız bedeni,ağlayıp şokta olan kadın.. Nasıl da berbat bir gün idi. Şimdi o amcanın evinde acı, hüzün ve pişmanlık vardır. Çünkü biz insanlar kişilerin varlıklarını görmezden geliriz ve o kişiyi kaybettiğimiz zaman değerini anlarız.

Sevdiklerimizi toprağa gömdüğümüz zaman kıymet biliriz ve onları öyle güzel anarız ama hiç bir zaman yaşadıklarında onlara değerli olduklarını hissettirmeyiz.

Yine anladım ki sevdiklerimizi kaybetmeden onların değerini bilelim. Sonra ah vah etmenin hiç
bir şekilde yararı olmaz. Kim bilir daha evlatlarına sevdiğini söyleyecek idi o amca. Kim bilir eşiyle ne hayalleri vardı. . Ama artık yok o amca ve kimseye sevgi göstermeyecek. Belki de torunları vardır. Benim hiç dedem olmadı. Biri hep hastayı ve ben küçükken öldü. Diğer dedemi hiç ama hiç görmedim. Hep fotoğraflarından bakıp sevip, öptüm. Ben hiç dede sevgisini tatmadım. Şimdi dedesiz kaldılar. Evet Ölüm hayatımızda tek doğru şey ama insan bir şeyleri ilk defa yaşadığın da farklı duygulara sahip oluyor. Canlı görmek diyelim… sevdiklerinize onları ne kadar sevdiğinizi söyleyin. Saklamayın sevginizi Allah aşkına. Geç olmadan söyleyin. O kişi öldükten sonra ağlasanız bile ne fark ediyor ki. Ben sevgimi belli edemem,ben içimde yaşıyorum diye bir şey yok ve olamazda.. sevgi her zaman yüreğe sığmayan duygudur. Onu hiç bir zamansaklayamazsınız. İçiniz buz dolabı değil zamanı geldiğinde çıkarıp sevgini gösteresin. Sevgi her yaşta istenilen bir duygudur. Geç olmasın artık. Gidin haykırın sevginizi sevdiklerinize. Yarına çıkacağımız belli değil.
Ertelemeyin.
Yarın çok geç olabilir.
Kaybetmeden sevin,
Kaybetmeden o kişiye değerli olduğunu gösterin.
Çünkü Kara toprak geri vermiyor aldıklarını.

Fulya Sinem Eraslan / Aşk -! Azam
www.kafiye.net