Müzik Dinleyicisi

Müzik dinleyicisi olmak ne demektir? Bu çok geniş kapsamlı bir sözcük bence ve kişilere göre değişim gösterir ve asla baskı yapılamaz, yapılamıyor da. Müzik eğitimi öğrenciye anaokulundan verilmeye başlar ama belli bir amaç doğrultusunda değil sanıyorum,  çünkü kaynak kitaplardan çocuklara ne öğretilmek isteniyor, neyin temeli atılmak isteniyor anlamış değilim? Sonra ilkokul dönemine geçiliyor ve yine aynı karmaşa derken orta ve lisede de öyle ee geriye bir şey kalmadı.

Şimdi ne olacak bu çocukların, gençlerin müzik eğitimleri artık? Dövünmenin hiç bir faydası yok. Bence okul kitaplarının yazımı çok seçici yapılmalı çünkü müzik çok ciddi kazanımlar sağlayan ya da kişileri mahvedebilen, uçurumlara sürükleyebilecek gücü olan bir güzel sanatlar dalı, aslında müziğin bu inanılmaz gücünü devletimizin bilmesi ve kullanması çok şeyler kazandıracaktır.

Müzik türleri çeşit çeşit ve içine girince birde bakıyorsunuz müthiş kopukluk
var hatta farklı müzik türlerini sevenler birbirlerinden uzak yaşıyorlar, adeta
düşmancasına! Peki neden?  Bence bu durumda iyi bir müzik eğitimi politikası uygulanmadığı için. Bu durumda kısacası müzikte problem çok büyük, daha fazla geciktirmeden hemen konuya el atılması ve kişilerin bu kaos ortamından kurtarılması lazım.

Müzik okulları çoğaltılmalı ve değerli müzikçiler yetiştirilmeli ve donanımlı sağlıklı bireyler yetiştirilmeli. Çünkü sadece fen ile matematikle olmuyor.  Bakış açımızın zenginleşmesi için müzik şart! Öğrenci önce klasik eğitim,  alsın klasik batı müziği, klasik Türk sanat müziği, halk müziğinin klasik olmuş eserleri, ilahiler yani dini müzik ve ayrıca enstrümantal eserler bunları öğrendikten sonra isterse popta dinler oryantalde dinler kimse karışamaz ama temel sağlam atılınca o öğrencilere, kişilere bir şey olmaz. Ben hala ümitliyim mutlaka yetkililer okursalar fikirlerim dikkate alınacaktır ben inanıyorum lütfen müziği kötü amaçları için kullananlara geçit vermeyelim.


Özdere- İzmir/13.07.2013
Dilek OKTAV

Emekli Müzik Öğretmeni
Yazar
www.kafiye.net