DUALARIM ULAŞIR MI SANA ?

Biliyor usun sana dair ne hayaller besledim, karanlık gecelerin koynunda… Düşlerin ısıttı üşüyen yüreğimi, hiç görmediğim gülüşün sardı benliğimi… Gözlerimden akan iki damla yaşa sığdın kimi zaman, kimi zaman da hayal ettiğim gözlerin oldu tüm dünyam… Billur çığlıkların dolardı kulaklarıma, hayal de olsa, çırpınırdı yüreğim, seni bir an önce susturabilmek için… Gözyaşının tadını merak ettim en çok cinsiyetini değil, bana anne diyeceğin sesinin yüreğimde bırakacağı izleri düşündüm kaç gece…

Saçlarımı karıştıracaktın minicik parmaklarınla, kirpiklerinin yüzüne düşürdüğü gölgeleri koklayacaktım ben sabırsızca. Mis teninde gezinecekti dudaklarım, bendini taşan gül tadına doyamayacaktım.

Oysa yoksun sen… Bilinmezliklere emanet ettim seni, içim kan ağlarken,yüreğime gizledim cennet kokan nefesini. Ellerin saçlarımda gezinir hala, kirpiklerinin gölgesi kaldı bakışlarımda… Sen olmazlarımın koynunda, uyuyorsun mışıl mışıl, nurun başucunda, dualarım ulaşır mı sana?

Ah bebeğim

Seni ne çok sevecektim…. Bakışlarında bir ömür mutluluk bahşedecektin bana. Oysa sen hiç ama hiç gelmeyeceksin…. Ne olur hiç uyanma… Ağlarsan duyamam, alamam ki seni koynuma… Çığlığın ulaşırsa sığındığım dört duvara, kanarım yüreğimden, sığamam uykulara.. Taşarım hayaline, bırakıp dünyayı koşarım yanına…. Gül yanakların olur tüm hayatım, kollarım olur korunağın işte o zaman doyarım sana.

Hiç doğmayacaksın sen biliyorsun bunu… Ne olur affet beni…

Kirpiklerinin gölgesinde kaybolan annen…
Gülşen EKER
www.kafiye.net