Çocuklarımız, kızlarımız, kadınlarımız!

Hayırlı günler sevgili dostlarım. Yaşamak çok güzel. Her yeni güne gülümseyerek ve büyük umutlarla bakmak çok güzel.  Gün akşam olduğunda bazen sevince bazen de hüzüne dönüşebiliyor. Bu hüzün aslında gecenin karanlığında, sabahın erken saatinde de karşımıza çıkar. Allah daima gülen bir yüz ve mutluluklarla etrafına neşe saçan kişilerden eylesin hepimizi.

Sevgili dostlarım. Son zamanlarda o kadar olumsuzluklarla karşılaşıyoruz ki; gazetelerde, tv’lerde, internetteki sosyal paylaşımlarda nedense çok üzücü davranışlar ve olumsuzluklar içimizi karartmaya başladı. Gün geçmiyor ki bir kadının şiddete maruz kalması, hunharca yakılarak öldürülmesi, zorla tecavüz edilerek öldürülmesi. Kız çocuklarına ve erkek çocuklara da bu tecavüz olaylarının yapılması ise insanı artık çileden çıkardı diyebilirim. Bu canilik, bu gaddarlık, bu kadar ahlaksızlığı kişiler nasıl yapar diye de sormadan edemiyoruz. Bazen duyduklarımızın acılarını sosyal iletişim ağları ile paylaşmaya çalışıyoruz. Nefretimizi kine dönüştürerek paylaşımlar yapılırken bazen isyanlara giriyoruz.

Eğitimi çökmeye yüz tutan ve ahlaki değerlere önem verilmeyen bir toplum çökmeye mahkumdur. Ulusu ulus yapan ahlaki değerler ve kadınlarımızın korunmasıyla olur. Ancak annelere düşen çok önemli görevler de vardır. Çocuklarını yetiştirirken; ” Ben oğlum çok yakışıklı, gelecekte bir çok kızın canını yakacak, mahalledeki çok kızı peşinden koşturacak…” diyerek onları şımartırken davranış bozukluklarına ve kadına bakış açısını da olumsuz etkilemektedir. Çocuklarımızı ahlaki değerlerden uzak ta yetiştirmemeliyiz. Benim çocuğum özgürdür, her istediğini yapar, o isterse dinini öğrenir, istediği dini seçebilir sözleri son zamanlarda çok daha dillendirilir oldu.

 

Kendi kişiliğine, kendi öz benliğine, inancına değer vermeyen kişilerin yetiştireceği çocuklarda ne yazık ki olumsuzluklarla yetişecektir. Kadına yapılan her baskıda ve vurmada ilk önce kendimizi sorguya çekmeliyiz.

 

Erkeklere düşen görev ise öyle hiç de yabana atılacak durumda değildir. Babaların görevleri annelere yetiştirme görevinde asla sorumluluklardan sıyrılamazlar. Ben eşime verdim bütün sorumluluğu diyerek çocuklarının sorumluluklarından kurtulamazlar. Anne kadar babalar da çocukların yetişmesinde önemli görev ve sorumlulukları vardır. Çocuklarının önünde annelerini döven erkeklerin bugünkü olumsuzlukların gelişmesinde önemli payı ve katkısı vardır.

 

Son yıllarda tv ler ve gazeteler de büyük bir karmaşa içerisinde. Reyting için ellerinden gelen her türlü yayını yapıyorlar. Sosyal medyadaki paylaşımlar ise iyice haddini aştı. Her gün cinayet haberleri, cinayetlerle ilgili programlar. Ahlaktan ve bilgi vermekten uzak, ülkemiz insanını büyük bir kaosa götürme yarışması içerisindeler. Hele son zamanlarda bir de sapkın düşüncelerini yaymak için kitaplar da yayınlanmaya başlandı. Yayınlarla çocuk kaçırma, kadın öldürme, tecavüzler, insanın kanını donduran canilikler her gün yayınlarda üstelik ilk sıralarda ele alınıyor. İnsanlarımız cinayete, çocuk kaçırma ve tecavüz etmeye ve sonra öldürmeye, kadınlarımıza taciz, tecavüz ve sonra da öldürmeye özendiriliyor neredeyse. Bu tür yayınlara bir dur denilmesi lazım. Ancak bazı tvlerde basına ve kitap yayınlarına sansür konamaz, her türlü çirkefliği yayına verir ve yazılan her türlü bölücü ve zararlı kitapları da yayına vermeye de hakkımız vardır diyorlar.  Ne olursa olsun bu olumsuzluklara bir dur denilmeli. Halkımızın soğukkanlılığa, sağlıklı düşünmeye ve galeyana gelmemesine ihtiyacı vardır. Bunun da bir çözümü mutlaka olacaktır.

 

Aslında konuşulacak o kadar çok durumlar var ki; önemli olan ilk önce erkeklerin sorumluluklarını bilmesi ve eğitilen çocuğun tüm yükünü anneye bırakmamasıdır. Kötü örnek olmamasıdır.

 

Kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza yapılan bu canice saldırıları büyük bir esefle kınıyorum. Allah günümüz erkeklerini ıslah etsin. Kadına cinsellik olarak bakan tüm erkekleri kınıyorum. Kadınlarımızı korumak erkeklerin hem inanç yönüyle, hem de insanlık yönüyle önemlidir. Kadınlarımızın hakları ve saygınlıkları önünde saygıyla eğiliyor ve hürmetle onları selamlıyorum.

 

Saygılarımla.   

Karabağlar/İzmir – 29.05.2019
Hüseyin DURMUŞ
Emekli Edebiyat Öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net