Verilmiş sadakamız varmış…

Dün canım ablamın 51. günü olan lokmasını döktük. Özdere dönüşü gecenin bir vakti sol şeritte ilerlerken orta şeritteki trafik canavarı bizi fark etmiş olmasına rağmen sinyalsiz yan yan gelmeye başladı.Hızını artırarak arabanın soluna çarptı hızla uzaklaştı. Bariyerle aramızdaki mesafe azalmıştı acı bir fren sesi eşliğinde arabanın önü,bariyeri aştı taşlık yere girdik ortalık toz duman, bu seferde geriye doğru savrulduk direksiyon hakimiyetini kaybettik, yaklaşık 10 m ilerideki bariyere arkadan çarptık. Kaporta bir anda yerinden çıkıp havada uçtu yan tarafımıza düştü.Arabanın arkası bariyerde asılı kaldı.

Arkadan gelen sürücüler yolun karanlığından dolayı bizi zor fark ettiler.Tekrar başka kazaların olması mümkündü. Karşı taraftaki yol kenarında dolmuş bekleyen iki kişi yetişti cep telefonlarıyla sürücüleri uyardılar. Bizdeki korkuyu anlatamam üstelik şoka girmiştik. Arabanın içinde 3 dk sanırım öylece oturduk. İyi misiniz çıkın dışarıya diye uyarı aldık. Hava buz gibi, ortalık zifiri karanlık, üstelik şoku üzerimizden daha atamadan jandarmaya aradık,ardından çekiciyi.Bu tür facialara dur demek gerek..

Parayı ver-ehliyeti al olunca böyle oluyor galiba. Adamı indirip bir güzel döveceksin çarpıp kaçmak ne demek. Şehir kasapları bunlar ne olacak. Hiç yok yere ve de sadece karşıdakinin hatası yüzünden boşa giden hayatlar ,sonumuz olmamalı… Bugün bu olaydan kurtulmamış olsaydık ne olacaktı düşünmek bile istemiyorum. Üç aile perişan halde arkamızdan yas tutacaklardı. Allah hepimizi böyle dikkatsiz trafik canavarlarından korusun.

İlknur Yıldırım
www.kafiye.net