Xeyal qırıqlığının şefası
 
 
Xeyaların qırılması, qorxuların qelbinde, ruhunda yaralar açmasının dermanı bilirsizmi harda?
Bu yaraların şefasını heç yerde axtarmayın. Çünki yaran da sende ,dermanı da, şefan da özünde. Sadece bunu bilmirsen. Ve ya bilmek istemirsen. Ne etmelisen? İlk önce seher gözünü açdığında Güneşle salamlaşmalısan. Tebietle qucaqlaşmalısan. Tebessüm etmelisen ki heyat da sene qarşılıq versin.Sabah şefeqleri altında seher gezintisine çıx.

Adımla, her addımını atdıqca içindeki qırgınlıqları bir- bir qelbinden sök at. Beli asan deyil deye bilersiz. Amma bu dünyada ölümden başqa her şeyin çaresi olduğunu unutmamalısan.

Heyat gözel , yaşamaq gözel düşüncesinden uzaqlaşmamalısan . Çox sevdiyin bir neğmeni zümzüme etmekle ruhunu qidalandır.Sonra heyatında deyişiklik yarat, bu senin elinde.

İlk deyişim dünyanı, heyatı nece görmek istersen, ele baxmağa özünü mecbur et. Çünki, bu güc sende var, sadece buna özünü inandır.Sen içinde olan bu gücden xebersiz olduğunçün , özünü gücsüzleşdirirsen. Gözel bax, gözel baxdıqca heyatın da gözelleşecek. İçinde olan qaranlıqlar bele işıqlanacaq. Yaraların keçecek. Amma izler?

O izlerin keçmesinin şefası ise sende yox, efsuslar olsun ki yox. Amma hemen telaşlanmayın. O izlerin keçmesi heyatınızda ola bilecek o ilahi eşqe baglı. Ele tesevvür edin ki o “yara izler “sahilde qumluqda olan” ayaq izleri”

Denizin dalğaları ise aniden gelen “ sevgi”
 

Seadet Qerib Rzayeva
www.kafiye.net